Doma uzená makrela
Uzení je snad historicky nejstarší způsob konzervace potravin. Domácí uzení ryb se u nás stává stále populárnější. Z mořských ryb je na uzení nejvhodnější makrela, halibut a losos, ze sladkovodních pak kapr nebo pstruh.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 32 991 kJ / 7 885 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 925,00 g |
Tuky | 465,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 3,50 g |
Sodík | 103,02 g |
Sůl | 257,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Doma uzená makrela
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g7Yr
Moje poznámka
Doma uzená makrela
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g7Yr
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 1 hodinou
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 15 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 16 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 16 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 37 minutami
Kedlubnové zelí
Merylas před 1 hodinou
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 2 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 17 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 18 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 20 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 21 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 22 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 22 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 22 hodinami
Tématické fráze:
uzení makrel,
uzená makrela,
jak udit makrelu,
jak udit makrely,
uzená makrela recepty,
jak vyudit makrelu,
příprava makrely na uzení,
uzení makrely,
uzená makrela recept,
recept na uzení makrel,
uzené makrely,
jak vyudit makrely,
příprava makrel na uzení,
udíme makrely,
jak se udí makrely,
uzená makrela je zdravá,
jak se udí makrela,
recept uzena makrela,
jak vyudit sýr,
uzení makrelu
Komentáře (25)
Recept mám z kuchařky rybího mága Miloše Štěpničky, ten také teplotu neuvádí
Svým komentářem jste mě rozesmál. Mně se zas hnusí vydloubávat oči a prázdnými důlky protahovat háček, no......myslím, že v obchodě u chladících pultů musíte chodit se zavřenýma očima, pže žádná prodávaná uzená makrela oči pryč nemá. A co rybičky v konzervách?