Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pudinkovo-jablečný koláč s piškoty z listového těsta

Lahodný pudinkový koláč, s kousky jablek, rozinkami a piškoty, vás ohromí svojí báječnou chutí. Koláč, provoněný skořicí, připravíte jednou a vaši strávníci se jej budou dožadovat pravidelně.

Hodnocení receptu je 4,5 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucie95 Lucie95

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

forma o velikosti 29x22 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 878 kJ /
927 kcal
Bílkoviny29,44 g
Tuky18,30 g
Vláknina23,80 g
Cholesterol 289 mg
Sodík 331 mg
Sůl0,71 g
Sacharidy149,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jeden plát těsta rozválíme a dáme do formy (použila jsem silikonovou formu o velikosti 29x22 cm). Těsto musí být natáhnuté i na stěny plechu. Na těsto poklademe těsně vedle sebe piškoty. Krok 2: Pudink uvaříme dle návodu na obalu. Po uvaření jej nalijeme na piškoty. Jablka oloupeme, vykrojíme jadřince a nastrouháme na hrubém struhadle. Krok 3: Jablka smícháme s cukrem (dle chuti) a rozinkami. Rozprostřeme je na pudink a posypeme skořicí. Vyválíme druhý plát těsta a přikryjeme jím jablka. Krok 4: Kraje obou těst pěkně spojíme. Potřeme vajíčkem a vložíme do trouby. Pečeme na 190 °C dozlatova, zhruba 20-25 minut.

TIP: Jak udělat a péct listové těsto?

Zveřejněno 1. 6. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K7or

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K7or

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Super!!:yes: Sice mám alergii na jablka a tak jsem si to upekla s hruškami, ale i tak je to moc dobré. :-)

Ja som to urobila tiež v poradí ako píše senky a bolo to výborné :-p:yes: Povrch som potrela maslom a posypala cukrom kryštál aby sa mi urobil taký karamel a bolo to pekne zlatisté ;-)

MŇAM!!!!!! :yes::yes::yes:, znám v tom pořadí jako "senky", páč jablíčka pěkně piškoty změkčí! :yes: Koláč je VYNIKAJÍCÍ!!!! :-*

Lucie95: jojo, však v pohodě, každý, jak mu chutná:yes::yes:

senky: Já dávám pudink na piškoty, aby hezky změkly ;-)

Znám:yes::yes: ale v opačném pořadí: těsto, piškoty, jablka, pudink, těsto:-p

Tématické fráze:
listové těsto s pudinkem a jablky, kolac z listoveho testa s pudinkem, listovy kolac s jablky a pudinkem, koláč z listového těsta s jablky, jablkový koláč z listového těsta, koláč z listového těsta s jablky a pudinkem, jablečná buchta s pudinkem a piškoty, listové těsto s pudinkem, listovy kolac s pudinkem, buchta z listoveho testa s jablky a pudinkem, jablečný koláč s pudinkem a piškoty, listové těsto s pudinkem a piškoty, jablka s pudinkem a piškoty, piškotové těsto s jablky, jablečno pudinkový koláč, listove testo s jablky a pudinkem, jablečný koláč s pudinkem, koláč z listového těsta s jablky a pudinkem bez, listové těsto pudink jablka, jablkový koláč z listového těsta s pudinkem

Suroviny:
těsto listové, piškoty dětské, pudink vanilkový, mléko, jablko, skořice, rozinky, pudink, vejce

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu