Pečený vepřový bůček na cibuli
Pečený vepřový bůček patří k oblíbené klasice české kuchyně. Tento je pečený na cibuli a česneku, a ovoněný šalvějí. Skvěle se k němu hodí dušený špenát a bramborový knedlík, ale pokud si radi pochutnáte na pečeném masu i po studenu, s chlebem, tady určitě nešlápnete vedle.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 730 kJ / 2 804 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,48 g |
Tuky | 224,10 g |
Vláknina | 32,66 g |
Cholesterol | 345 mg |
Sodík | 907 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 71,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřový bůček s kůží omyjeme, osušíme a kůži nařízneme na čtverečky.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Krok 3: Česnek rozebreme na stroužky a oloupeme je. Polovinu z nich prolisujeme a zbytek nasekáme najemno.
Krok 4: Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 5: Kečup promícháme se šalvějí, prolisovaným česnekem a mletou sladkou paprikou.
Krok 6: Maso osolíme, posypeme kmínem a do zářezů vtlačíme najemno nasekaný česnek.
Krok 7: Bůček vložíme do pekáče kůží dolů a pečeme asi 30 minut.
Krok 8: Potom maso otočíme a potřeme kečupovou směsí.
Krok 9: Bůček zasypeme cibulí, podlijeme vývarem a pečeme doměkka dalších asi 45 minut. V průběhu pečení bůček poléváme výpekem.
Krok 10: Měkké maso vyjmeme z pekáče, nakrájíme na porce a podáváme s dušeným špenátem, bramborovým knedlíkem a smaženou cibulí.
Krok 11: Pečený vepřový bůček na cibuli je dobrý i studený. Stačí jen nakrájet maso na plátky a podávat s kyselou okurkou a čerstvým chlebem.
Zveřejněno 17. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený vepřový bůček na cibuli
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NKwm
Moje poznámka
Pečený vepřový bůček na cibuli
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NKwm
Nejnovější recepty
Chilli cukety
Přidáno před 2 hodinami
Cizrnové kari s brokolicí a rajčátky
Přidáno před 4 hodinami
Zeleninové lívance se sýrem
Přidáno před 17 hodinami
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Přidáno před 17 hodinami
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 19 hodinami
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Osvěžující okurková limonáda
monyss před 1 hodinou
Třená bublanina s třešněmi
Bost.9 před 1 hodinou
Vaječná pomazánka
Valis před 1 hodinou
Špagety s mletým masem
Valis před 1 hodinou
Linecké řezy s jablky
Jajav před 2 hodinami
Vepřová játra na cibulce
Martina88 před 2 hodinami
BBQ (barbecue) omáčka
PetrAmis před 3 hodinami
Cuketová krémová polévka
dejna před 3 hodinami
Čokoládový piškot
Monkrizova před 3 hodinami
Čočka na kyselo
Paion před 4 hodinami
Tématické fráze:
nejlepší recept na vepřový bůček,
nejlepsi peceny bucek,
pečený vepřový bok s kostí,
pečený bůček s kostí,
recepty pečený vepřový bůček na česneku,
pečený bůček,
peceme bucek,
pečený bůček se špenátem,
pečený bůček na česneku,
pečený vepřový bůček,
bůček na cibuli,
vepřový bůček na česneku,
veprovy bucek,
vepřový buček s kosti recepty,
buček bez kosti,
vepřový bůček recepty,
pečený bůček plátky,
vepřový bůček s kostí,
pečený bůček na plátky,
pečený vepřový bok
Suroviny:
bůček vepřový,
paprika sušená sladká,
česnek,
cibule,
šalvěj sušená,
sůl,
kmín drcený,
kečup sladký,
vývar masový
Komentáře (20)
ale ta fotka se zelím je děsná ... podle této fotky bych to nevařila
Bod jsem ti dala, tak ti posílám aspoň 2 fotky
Cibule není nikdy dost, dávám ji i do zářezů. Jako koření používám koření na steaky.
Dávám ti 2.bod
Recept se mi líbí