Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 555 kJ / 850 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,00 g |
Tuky | 0,40 g |
Vláknina | 1,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 210,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Litrovou sklenici vypláchneme vroucí vodou a smícháme v ní neoloupaný nastrouhaný zázvor, cukr a převařenou vodu. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Poté překryjeme igelitovým sáčkem, zajistíme provázkem či gumičkou a necháme stát na teplém místě.
Krok 2: Každý den lehce promícháme lžící, kterou jsme nejprve spařili vroucí vodou. První dva dny se zdánlivě nic neděje, poté se objeví bublinky a limonáda začíná kvasit. Proces kvašení trvá podle teploty okolí 6-10 dní a limonáda se při něm zakalí. Když ustane bublání, limonádu přecedíme (ideálně přes plátno nebo čistý kapesník), nalijeme do čisté sklenice a uchováváme v lednici.
Krok 3: Kdo má raději kyselejší chuť, může do hotové limonády přidat trochu citronové šťávy.
Zveřejněno 25. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kvašená zázvorová limonáda (ginger beer)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GXl3
Moje poznámka
Kvašená zázvorová limonáda (ginger beer)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GXl3
Nejnovější recepty
Pizza Valencia
Přidáno před 20 minutami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 4 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno před 20 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 34 minutami
Vrstvený salát
Maruna365 před 40 minutami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 1 hodinou
Zelňačka
Veronika_1 před 1 hodinou
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 2 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 4 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 4 hodinami
Fazolky s hráškem ve smetanové omáčce se slaninou
Patricia97 před 4 hodinami
Makronky Danča
Malickakucharka před 5 hodinami
Tématické fráze:
zkvaseno.blogspot.cz,
zázvorova limonada,
zkvašeno.cz,
ginger limonáda,
perlivá zázvorová limonáda,
mléčné kvašení recepty,
zkvaseno,
ginger bier,
jak se vaří zázvorová limonáda,
domácí zázvorová limonáda,
recept na kvašené nápoje,
mléčné kvašení recept,
kvašený zázvorovy nápoj,
zázvorový sirup bez alkoholu recepty,
kvašená bezová limonáda,
meduňkovo zázvorový sirup,
zázvorová limonáda převařená,
zázvorová limonáda kvasit,
zázvorová limonáda recept,
fermeentovana limonada zazvor
Suroviny:
zázvor čerstvý,
cukr,
voda
Komentáře (10)
Zázvor neloupaný, ale omytý a především v dobré kondici - nesmí být svraskalý a nebo dokonce kvašený.
Hodně štěstí při kvašení
Ukládám k vytvoření