Broskvová bublanina
Hrníčková bublanina s broskvemi je rychlý a osvědčený recept, který zvládne každý. Stačí pár základních surovin, zralé ovoce a chvilka času. Výsledkem je voňavý, vláčný koláč ideální ke kávě i pro nečekanou návštěvu.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 25 × 35 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 778 kJ / 4 727 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 97,04 g | 
| Tuky | 157,68 g | 
| Vláknina | 18,75 g | 
| Cholesterol | 792 mg | 
| Sodík | 411 mg | 
| Sůl | 0,88 g | 
| Sacharidy | 720,60 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme na 200 °C.
	Krok 2: Broskve vypeckujeme a nakrájíme na plátky.
	Krok 3: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
	Krok 4: Mouku promícháme s kypřicím práškem a prosejeme.
	Krok 5: Žloutky vyšleháme s cukrem. Přidáme olej, mouku s kypřicím práškem, mléko a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.
	Krok 6: Těsto nalijeme na připravený plech a poklademe broskvemi.
	Krok 7: Plech vložíme do trouby a pečeme na 200 °C zhruba 25 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do bublaniny a po vytažení musí být suchá, bez drobečků.
	Krok 8: Před podáváním můžeme bublaninu posypat moučkovým cukrem.
Zveřejněno 11. 9. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Broskvová bublanina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k2P
Moje poznámka
					
				
Broskvová bublanina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k2P
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 10 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 3 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 5 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 6 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 6 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 7 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 8 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 9 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 9 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 9 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 10 hodinami
						Tématické fráze:
						
							bublanina s broskvemi, 
						
						
							buchta s broskvemi, 
						
						
							broskvová buchta, 
						
						
							brosková bublanina, 
						
						
							brosková buchta, 
						
						
							pečeme s broskvemi, 
						
						
							bublanina s broskvema, 
						
						
							bublanina z meruněk, 
						
						
							rybízová bublanina s tvarohem, 
						
						
							broskvová buchta s tvarohem, 
						
						
							kolac s broskvema, 
						
						
							buchta s broskvema, 
						
						
							bublanina, 
						
						
							hrníčkový broskvový koláč, 
						
						
							buchta s tvarohem a broskvemi, 
						
						
							broskvová bublanina s tvarohem, 
						
						
							broskovy kolac, 
						
						
							broskvová, 
						
						
							ovocná bublanina s tvarohem, 
						
						
							hrnková bublanina recept
						
					
						Suroviny:
						
							vejce, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							olej, 
						
						
							mléko, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							kypřící prášek, 
						
						
							broskve
						
					
	
			
	
	
	
	
	
Komentáře (12)
Pokud možno oloupat.
Tvrdší plody okrájet nožem nebo škrabkou, pokud to jde.
Broskve podle velikosti naměsíčkovat na čtvrtky popř. na šestiny či osminky