Postup přípravy
Krok 1: Oloupané brambory nakrájíme na plátky, litinový hrnec - Dutch-oven - vymažeme sádlem a máslem.
Krok 2: Dno poklademe plátky brambor, které osolíme a opepříme.
Krok 3: Očištěné cejny prořízneme asi co 2 - 3 mm až k páteři (viz foto). Tímto proříznutím se přeruší drobné kostičky, zůstane jen páteř a žebra.
Krok 4: Cejny osolíme a opepříme. Dáme do hrnce na brambory. Ryby pokryjeme další vrstvou brambor, kterou taky osolíme a opepříme.
Krok 5: Na brambory dáme zbytek másla a sádla.
Krok 6: Ducht-oven položíme na žhavé uhlí, na pokličku dáme taky žhavé uhlí.
Krok 7: Pečeme asi 40 minut.
Zveřejněno 17. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cejni s brambory zapečení v Dutch-Oven
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rpm6
Moje poznámka
Cejni s brambory zapečení v Dutch-Oven
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rpm6
Nejnovější recepty
Grilovaná cuketa s parmskou šunkou
Přidáno před 5 hodinami
Šťavnatý McChicken burger
Přidáno před 11 hodinami
Krkovička s olivami, nivou a smetanou
Přidáno před 19 hodinami
Koutníkovská pomazánka s tuňákem
Přidáno 13. 8. 2025 13:48:03
Chilli corne carne po Koutnicku
Přidáno 13. 8. 2025 13:27:02
Hruškové tiramisu
Přidáno 13. 8. 2025 11:00:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí prsa s omáčkou
Penkapa před 12 minutami
Pangas v česneku a bylinkách
Jitka488 před 2 hodinami
Přesnídávka jablečná
SidiJita před 2 hodinami
Paprika se sýrem pečená
Ivana64 před 2 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Marek Gloser před 4 hodinami
Brambory pečené v horkovzdušné fritéze
kimlo před 6 hodinami
Zapečený kapr s bramborama a rajčaty
limosek před 7 hodinami
Omáčka nejen na špagety
Merylas před 7 hodinami
Polévka z kadeřávku a mrkve
janickajan před 7 hodinami
Linecký rybízový koláč pod sněhem
Milaxxx před 7 hodinami
Tématické fráze:
cejn na masle,
filetovani cejna,
cejn recept,
cejn recepty,
duch oven,
grilovani cejna,
cejni,
co s cejnem,
cejn jak na kosti ?,
co z cejna,
cejn malý,
recepty z cejna,
recept na cejna,
co s cejny,
dutch oven co mám ráda recepty,
cejn (pražma) recepty,
vaření ryby,cejn,
vareni v dutch oven,
ouven,
vaření cejn
Suroviny:
cejn,
brambory,
sádlo,
máslo,
sůl,
pepř
Komentáře (10)
Z cejna po filetování by vám toho moc nezůstalo. Mánek vyzkoušel cejna proříznout zvenku co 2 -3 mm, jak je uvedeno v receptu.
A funguje to. Drobné kostičky zmizí, zůstanou jen žebra a páteř.