

Zavařený kapr, amur nebo cejn
Suroviny
- Ryby
- sůl
- drcený kmín
- česnek
- olej olivový nebo olej slunečnicový
Postup přípravy receptu
Ryby očistíme, vykucháme, opláchneme.
Rozmačkáme česnek se solí, potřeme s tím ryby, lehce pokmínujeme.
Ryby dáme do nádoby na 24 hodin naložit do chladna. Potom ryby vyudíme asi 3 hodiny na 60°C a další 2 dvě hodiny pozvolna na 50°C, necháme vychladnout. Ryby obereme z kostí, naskládáme do sklenic a zalejeme olivovým olejem nebo slunečnicovým olejem (lepší je olivový ). Zavařujeme opravdu poctivě 1 hodinu lehkým bodem varu.
Uchováme v chladnu a konzumujeme za 14 dní. Je to výborné na chlebě s máslem. Já si ze skleničky na talířek vyndám trochu zavařených rybiček a z talířka sleji ten olej zpět do sleničky aby to na chlebě nebylo moc mastné. Jinak moc vynikající.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zavařený kapr, amur nebo cejn
-
cathleen,
manžel říkal že by to šlo ale nesměla by být zabalená ve folii.
-
Zdeni, okamžitě mi přestaň dělat chutě, jo?
-
Jani , to je slabé slovo ta chut to se nedá popsat.
-
To musí být bomba, k tomu chlebu s máslem to úplně cítím!
-
zizilko, a jaké je to pošušnáničko na chlebě s máslem
-
Téda...tak tohle je pro mě ještě lepší než tlačenka
Jen ještě někoho, kdo nachytá a vyudí ryby
-
+1
-
to nevím ale až přijede manžel z práce tak se ho zeptám má v tom lepší zkušenosti a dám ti vědět
-
Jujda, tohle vypadá zajímavě!
+
Myslíš, že by tak šla zavařit i uzená makrela?