Bábovka Ing. Petr
Jako sladkou tečku po svátečním obědě můžeme tentokrát připravit mramorovou bábovku Ing. Petra. Možná ji známe jako "strakatou" - podstatné je, že část těsta je obarvená kakaem a ozdobně navrstvená na světlé těsto.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 361 kJ / 3 672 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,16 g |
Tuky | 179,92 g |
Vláknina | 19,40 g |
Cholesterol | 530 mg |
Sodík | 409 mg |
Sůl | 1,58 g |
Sacharidy | 442,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Utřeme vejce s cukrem.
Krok 2: Postupně vmícháme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko.
Krok 3: Část těsta odděláme a ochutíme kakaem. Kakaové těsto vrstvíme střídavě se světlým těstem do vymazané a vysypané formy na bábovku.
Krok 4: Pečeme asi 30–45 minut, zpočátku na 180 °C, po 10 minutách teplotu snížíme na 150 °C a dopečeme.
Zveřejněno 4. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bábovka Ing. Petr
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zoZ
Moje poznámka
Bábovka Ing. Petr
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zoZ
Nejnovější recepty
Brambory v pažitkové omáčce se sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Velká holubka
Přidáno před 8 hodinami
Zapečená cuketa v alobalu
Přidáno před 8 hodinami
Pljeskavice s lečem
Přidáno před 8 hodinami
Italské tousty s křepelčími vajíčky
Přidáno před 9 hodinami
Toustové rolky s pampeliškovým salátem
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pařížský salát
Teenka3105 před 4 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
tomcikova před 7 hodinami
Rýžový nákyp
panilek před 7 hodinami
Kefírové řezy
Cecilka21 před 7 hodinami
Vepřová panenka s bylinkami a česnekem
danamamina před 7 hodinami
Krkovička s vůní i chutí léta
Jan Nemec před 9 hodinami
Tiramisu od Itala
VeronikaGer před 10 hodinami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
degres58 před 10 hodinami
Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem
vackov před 10 hodinami
Tématické fráze:
recept babovka,
bábovka ing.petr,
bábovka,
bábovka zebra,
bábovka recept,
bábovka ing.petra,
vynikajici babovka,
recepty bábovka,
babovka ing,
bábovky recepty,
top recepty bábovka,
zdravá bábovka,
jak upéct bábovku,
fantastická bábovka,
úžasná bábovka,
zebra bábovka,
dort zebra,
levná bábovka,
bábovky recept,
olejová bábovka nejlepší
Suroviny:
mléko,
cukr krupice,
kakao,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
olej,
vejce,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (162)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
dvě scvrklá jablka na jemno a půl kelímku zakysanky. Nemá chybu.... foto už přidávat nebudu.
Děkuji .
Všem mohu doporučit.
Bábovka je chuťově výborná. Jen se mi při vyklápění roztrhla, asi to bylo řidším těstem, jinak chválím
I mramorování se povedlo
dál. Příště budu dělat ale 2. Dík za rychlý a výborný recept
Děkuji
Zrovna je v troubě a peče se. Jen mám strach z toho že ji nev
Je výborná, dělala jsem ale také z 1 a 1/2 dávky a bylo to tak akorát. Uvedená dávka ze 2 vajec musí být na malou formu.
Super a díky
Bod je zasloužený
Za pár minut se uvidí
Dávám za ní bodík
moc jsme si pochutnaly budu péct častěji