Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkvový dort

Mrkvový dort je hitem posledních let a mohou si ho dopřát i ti, kdo si hlídají štíhlou linii. Díky mrkvi je tento moučník vláčný a přirozeně sladký. S naším hrníčkovým receptem ho zvládne opravdu každý.

Hodnocení receptu je 4,6 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dextra

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 60 min

100 min (40 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

dortová forma o průměru 25 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie38 374 kJ /
9 172 kcal
Bílkoviny132,70 g
Tuky524,54 g
Vláknina54,95 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 9,32 g
Sůl6,98 g
Sacharidy952,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo. Odebereme 3 hrnky a zbytek použijeme v jiném receptu. Ořechy nasekáme nahrubo. Krok 2: Troubu zapneme nahřívat na 175 °C. Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 3: Cukr, vejce a vanilkový extrakt dáme do misky a vyšleháme do pěny. Postupně zašleháme olej. Krok 4: Ve druhé misce smícháme sypké suroviny a postupně je vmícháme do žloutkové směsi. Nakonec přimícháme nahrubo strouhanou mrkev a nasekané ořechy. Krok 5: Těsto rovnoměrně nalijeme do formy. Krok 6: Pečeme ve vyhřáté troubě při 175 °C asi 1 hodinu.

TIP: Nejlepší recepty na sladké i slané verze mrkvového pečiva

Zveřejněno 28. 7. 2009

Poznámka autora dextra

1 hrnek = 250 ml

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvový dort

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0V83

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvový dort

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0V83

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Super recept, mrkváč jsem dělala poprvé, takže je recept vhodný i pro začátečníky. Jen bych příště přidala méně perníku.😊

Rychlá příprava , akorát jsem ubral cukr .

Výborný!!!:-)Peču z poloviny dávky a je to akorát na chlebíčkovou formu. Navíc ještě přidávám různé sušené ovoce (rozinky, meruňky, brusinky v rumu-rum to taky hezky ochucuje), zkusila jsem i bilou čokoládu, ale ta tam cítit nebyla, asi jsem jí dala málo. Podávám se zakysankou nebo libovolnych tvarohovým desertem na talířku. Zkušenosti - lepší je 2 den uchovaný v lednici, více zvlhne. A dá se v pohodě zmrazit, vyzkoušeno.

Na zdobení jsem použila drobky z dortu a nastrouhala bílou čokoládou

Podle receptu neupečete jen dort, dá se samořejmě upéct i na plechu, jako řezy. Jsou úžasné, šťavnaté několik dnů a odpůrcům zeleniny v moučnících ;-) mohu zaručit, že přítomnost mrkve v moučníku opravdu nepoznají:-!

mňam mňam mňam je to fresh, mám to rád

Pro začínající kuchařinky chybí důležitá informace! Jaká mouka? Měla by být polohrubá, ale ne každá kuchařka to ví!:no:

dělám avokádový s oříšky bez skořice =) a je také výborný

Dort je vynikající, jen jsem ho krapet upravila. Je vláčný, není přeslazený prostě mnamka, lepší jsem ještě nejedla :-)A co se týče krému, výtečný je z pomazánkového másla a perfektně se hodí k tomuto dortu:yes:

Je to teda výborné...mrkev v tom ani cítit nějak nejde, ale je to hodně perníkové, dala bych příště míň skořice:yes:

Úžasná dobrota! Udělala jsem ho na plech a ještě přidala kakao:yes:

Rodina ho snědla dřív, než jsem stačila dát polevu!

isindy: myslím, podle toho, že jsem dělala dnes něco podobného, že polohrubou.;-)

Iva Brčka 24. 1. 2011 15:37
Isahu, myslím, že se jedná o sýrovou polevu z sýru gervais,
taky se dělá s tvarohem. Ale vzhledem k tomu, že jste příspěvek vložila v listopadu, asi už to víte ;)
Mějte se

dextro, prosím, o jakou mouku jde? Tipla bych si polohrubou, ale kdoví ;-) díky za info...
dneska mě známá poprosila o dort pro svého manžela Američana, který miluje mrkovový dort :-8...tak bych ráda použila tvůj recept ;-) jen prý na to dávají nějakou smetanovou polevu a já všude na webech vidím citronovou...netušíš, o co jde?

dextra přidal nové fotografie! 28. 7. 2009 19:41

Tématické fráze:
mrkvový dort s orechy, mrkvový dort s mascarpone, mrkvový koláč hrnkový, mrkový dort, ořechovo mrkvový dort, mrkovový dort, mrkvovydort, mrkvový dort dort s mascarpone, mrkvový dort americký, mrkvovy, mrkvový moučník, mrkvový koláč s lučinou, mrkvový dort podle břicháče, mrkvovej dort, recept na mrkvový dort s mascarpone, recepty na mrkvový dort s mascarpone, recepty s mrkví, mrkev dort, mrkvový dort bez ořechů, mkvový dort

Suroviny:
mrkev, mouka polohrubá, cukr třtinový, ořechy vlašské, olej, extrakt vanilkový, soda jedlá, kypřící prášek do pečiva, skořice mletá, sůl, vejce, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu