Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodovo-šlehačkový zákusek

Vzdušný piškot, nadýchaná šlehačka a sladké jahody – tento osvěžující zákusek je ideální volbou pro jarní a letní dny. Připravíte ho bez námahy a během chvíle vykouzlíte dezert, který potěší každého milovníka jemných chutí.

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

adkas adkas

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min + doba chlazení

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava, + doba chlazení)

Suroviny pro 1 plech

velký plech 45x35 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 081 kJ /
4 082 kcal
Bílkoviny68,92 g
Tuky187,24 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 1,22 g
Sodík 724 mg
Sůl2,30 g
Sacharidy527,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme na 180 °C. Krok 2: Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 3: Žloutky vyšleháme do pěny s cukrem. Přidáme olej, potom vodu a stále šleháme. Krok 4: Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a opatrně promícháme se sněhem. Krok 5: Těsto vylejeme na plech vyložený papírem na pečení. Krok 6: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 20 minut. Krok 7: Potom necháme vychladnout. Krok 8: Jahody vylejeme z plechovky a trochu pomačkáme vidličkou. Nemixujeme, měly by zůstat kousky. Jahodovou hmotu odměříme a doplníme sirupem nebo vodou na celkem 850 ml. Krok 9: Přidáme pudinky (Zlaté klasy), vanilkový cukr, rozmícháme a uvaříme hustou kaši. Za občasného míchání necháme vychladnout. Krok 10: Vychladlou hmotu natřeme na upečený piškot a odložíme do ledničky. Krok 11: Šlehačku vyšleháme a natřeme na zákusek. Pokrájíme na kostky a můžeme ještě dozdobit jahodami.

TIP: Jahodové dezerty - oblíbené recepty

Zveřejněno 24. 2. 2013

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l6rM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l6rM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dobrý zákusek. :yes: Snad není co dodat. Bodík a foto dodávám.

Můžu se zeptat jestli se ty zlaté klasy dají nahradit klasickou želatinou ???:-p

Adriano, dnes jsem zákusek upekla, jen s tím rozdílem, že jsem pekla v dortové formě a je moc dobrý, takový osvěžující. Měla jsem od minula v lednici šťávu z jahod, tak to bylo hodně jahůdkový;-) Přidávám ti fotky a dávám 14.bod:yes:

nejenom mňamka, ale také nádhera:yes::-D

Hanule..je to něco,jak pudink,ale bez příchuti..;-);-)

Jako z cukrárny:-p;-):yes:

Moc hezoučké, něžné... mňamky;-):-):-K:yes:

Hanule: Jestli mohu-dověděla jsem se zde, že něco jako pudingový prášek, k dostání bohužel jen na Slovensku. ;-(

Můžu se zeptat co jsou zlaté klasy?? díky moc

paradni foto a recept take..:yes:

Krása:yes:

hm, to bude asi velká dobrůtka a zase další námět;-);-):yes::yes::yes:

:yes:tento druh mám velmi ráda,hezky upraveno na fotkách:-K:-K:-K

Tématické fráze:
zakusek s jahodami, zákusky z jahod, zákusky s jahodami, jahodové zákusky, zákusek s jahodama, šlehačkové zákusky, zakusek, zákusky recepty, zakusek se slehackou, zákusek z jahodami, slehackovy zakusek, recepty na zákusky, zákusky jahoda, zákusky s jahodama, zákusky z jahodami, jahody zákusky, šlehačkové zákusky recepty, zakusky s jahod, zákusek recept, foto jahoda

Suroviny:
vejce, cukr krystal, olej, voda, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, sůl, kompot jahodový, zlatý klas, cukr krystal, sirup jahodový, cukr vanilkový, smetana ke šlehání, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu