Marinovaná roštěná s parmskou šunkou, artyčoky a parmazánem

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Hovězí maso 25 názorů

Suroviny

600 g roštěné
4 plátky parmské šunky
120 g nakládaných artyčoků
4 lžíce jemně strouhaného parmazánu
1,5 lžičky nakládací směs Křehké maso (Kotányi)
1 lžička sušeného česneku nebo 2 jemně utřené čerstvé stroužky
1 lžíce jemně sekané hladkolisté petrželky
olivový olej
masový vývar
hladká mouka
máslo
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa lehce naklepeme a nařízneme na okrajích. Asi 4 lžíce olivového oleje promícháme s nakládací směsí Křehké maso, česnekem a petrželkou. Natřeme na maso a necháme odležet asi 2 hodiny.

  2. Poté maso lehce poprášíme hladkou moukou a zprudka z obou stran opečeme dohněda. Opečené plátky vložíme do pekáčku, posolíme a opepříme. Ve výpeku roztopíme asi 2 lžíce másla a přilijeme vývar. Promícháme a nalijeme na maso v pekáčku tak, aby bylo téměř ponořené. Přikryjeme alobalem a pečeme při mírné teplotě (tak 170°C) asi 20 minut.

  3. Na jednotlivé porce masa položíme plátek Parmské šunky, poklademe nakládanými artyčoky a zasypeme lžící strouhaného parmazánu. Vrátíme do trouby a zapékáme asi 10 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marinovaná roštěná s parmskou šunkou, artyčoky a parmazánem

  • Pajaska Pajaska

    No ten parmazánek,hmm....:yes:

    Odpovědět

  • dajens dajens

    :yes: musí to být vynikající

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Beru zpět a posílám omluvu: Ty názvy mi splynuly, jsou skoro celé stejné (jen ty názvy). :-8:-K

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Proč je tu tento recept dvakrát? :-O Hnedle za sebou. Asi by chtělo jedno provedení smazat. Hodnocení je u obou receptů. :-//

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    krásne...:yes:

    Odpovědět

  • marcik marcik

    pěkný receptík;-)parmazan a pecorino jsou sýry u nás oblíbené:-), mrknu se na ty nakládané artyčoky...

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Taky už jsem se naučila mít kousek parmazánu stabilně v ledničce. Mám moc ráda jeho výraznou chuť:-p

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Navíc parmazán vydrží a zraje, zatímco by eidam zplesnivěl...:-/ Ale musím ho ukládat do dveří ledničky v tom původním papíru (stejně jako sušenou šunku), jinak by hrozilo, že si ho manžel kliďánko jen tak nakrájí na chleba...;-) Ale už se učí...;-)

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Eliza:Je fakt, že já si v Cheesy koupím kus (nikterak velký) a ve voskovaném papíru mi v lednici vydrží skoro měsíc.Ono ho stačí fakt jen poprašek (jako koření) a ve výsledku je to i lacinější než koupit několikrát do měsíce dvacet deka Eidamu.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Určitě, já jsem dnes také použila Gran Moravia...je to na fotce surovin. Je to docela dobrá náhrada za parmazán, i když... Podle mých zkušeností má parmazán mnohem větší sílu a přestože je dražší, stačí ho méně...a člověk si víc pochutná...:-p

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Eliza:Souhlasím, jde o to naučit se jídlo vychutnat a ne se naprat..Větší množství (a i to jen o porci dvě) dělám guláš a svíčkovou.U nás nikdo moc nechce dojídat:-8.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Ivulinko, nemysli si, že já to všechno, co vařím, jím po celých porcích...Pokud jsme sami pouze s manželem a dcerou (jako teď obvykle), vařím pouze dvě porce a dojídám po dceři. My holky se tak podělíme o jednu porci, ona skoro nikdy nesní všechno. A pokud nejde o guláš, tak nevařím tolik, aby zbylo na přidání...nejsme zvyklí si přidávat a nakonec také v restauraci člověku nepřidají, i kdyby jim to sebevíc chválil...;-):-D
    To je můj způsob udržování se při rozumných dávkách jídla a pochutnání si zároveň.

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Jana Remkova:Jj, chápu.Možná bych zkusila Schwarzvaldskou šunku a třeba Grand Moravia místo parmazánu.To by mohli mít i v Lidlu.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Jani, zkus Kaufland, tyto suroviny mají i v Písku v Kauflandu, vím to z letního pobytu. Vlastně parmazán ne, ale mívají pecorino, to se dost podobá...

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    chocolate: v našem Albertu mají z toho jmenovaného snad jen šunku;-). Manažerkou obchodu mi bylo řečeno, že Praha je Praha a v našem kraji po těchto surovinách není poptávka.

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: nakládaná roštěná artyčok recepty nakládaný artyčok nakládané artyčoky náhrada parmazánu nakládané artyčoky recept parmazan náhrada artyčoky pecorino a jeho náhrada pecorino a jeho náhrada nakládané artyčoky recepty náhrada za parmazán artyčok nakládaný parmezán kaufland parmská šunka recepty artyčok recept artyčoky recepty artyčok vaření roštěná parmezán v kauflandu