Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos grilovaný na cedrovém prkénku

Jednoduše ochucený filet lososa grilujeme na cedrovém prkénku, které mu dodá jedinečnou vůni. Prkénko před grilováním namočíme, během grilování se z něj díky tomu uvolní pára, která zabrání vysušení masa.

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tomas Dytrych Tomas Dytrych

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cedrové prkénko umístěte např. na hluboký plech na pečení, zalijte ho vodou a ponechte ho tak asi 4 hodiny. Krok 2: Poté vodu vylijte. Krok 3: Z lososa odstraňte kůži. Krok 4: Stranu, kde byla kůže, lehce potřete olivovým olejem, osolte a posypte čerstvě drceným pepřem. Touto stranou položte lososa na prkénko a postup opakujte i z druhé strany. Krok 5: Gril připravte na nepřímé grilování a prkénko s lososem umístěte doprostřed roštu. Krok 6: Losos je hotový za 30-40 minut při teplotě 200-220 °C. Maso získá z cedrového prkénka nezaměnitelnou a krásnou vůni a chutná opravdu výborně.

Zveřejněno 21. 10. 2013

Poznámka autora Tomas Dytrych

Celý videorecept naleznete zde:

http://www.youtube.com/watch?v=metqShrCYfA

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos grilovaný na cedrovém prkénku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gywZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos grilovaný na cedrovém prkénku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gywZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tomas Dytrych: já myslím, že nemusíš nutně ven, dyk je i domácí gril. Já vím, není to úplně ono, ale varianta to je ;-);-)

Děkuji vám za přivítání. Ano, nějaký čas se grilování věnuji... :-)
Nezapomeňte, že grilování není jen pár chvil, kdy přes léto pobudete s přáteli, ale je to jeden ze způsobů tepelné úpravy potravin. Jako je pečení v troubě, smažení apod. Jen se holt musí jít ven ke grilu. Třeba dneska v tom nevidím sebemenší problém... :yes:

Lososa mám často, ale prkénko zatím ne, musím doplnit kuchyni i o tento sortiment ;-):-p+9:-K

Znám, je to výborné :yes:

:-Ozajímavé a jistě chutné...:yes:

Tomáši, vítej v naší Topkové rodině, jako nový člen a přeji ti, aby se ti u nás líbilo;-):-K
Je vidět, e jsi přes grilování specialista, losos je moc pěkně udělaný a na gril se hodí:-) Dávám ti 4.bod:yes:

Cedrové prkénko na grilování je i v domácích potřebách (u nás obchod Orion - kde mají výběr grilovacích pomůcek a jsou ochotni i objednat)
Líbí se mi to a i chutná - teda zatím jen virtuálně ;-);-):-p:yes::yes:

Tématické fráze:
losos recepty, losos na prkýnku, grilovaný losos v troubě, grilování lososa, pomucky na grilovany, losos domaci grilovani, grilovaný losos top recepty, grilovací prkénko recepty, peceni v troube na prkenku, grilované špízy z lososa, losos pod grilem, grilovaný celý losos, prkýnko na grilování lososa, grilovaný losos na roštu, grilovaný celý losos v troubě, grilovaný losos na prkýnku, cedrový olej recepty, kdy je hotovej losos, celý losos, losos

Suroviny:
losos, sůl, pepř drcený, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu