Grilovaný losos.

Drobek Kuchař: Drobek

Grilování 4 názory

Suroviny

1 filet z lososa (nebo většího pstruha)
citrón
Grilovací směs:
2 lžíce sluncem sušených rajčat
8 velkých stroužků česneku
4 lžíce pokrájené petrželky
60 ml olivového oleje
1 kávová lžička soli
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience grilovací směsi umixujeme ponorným mixerem a dáme přes noc odpočinout do lednice.

  2. Druhý den nařízneme lososa po délce, ale neprořízneme kůži. Do řezu vpravíme asi polovinu grilovací směsi, na porce dáme plátek citrónu a necháme chvíli odležet.

  3. Grilujeme přiklopené, buď přímo na naolejované mřížce, kůží dolů a po asi 10-15 minutách potřeme rybu zbytkem grilovací směsi a grilujeme dál, až se maso pod vidličkou rozpadá.

  4. Druhá varianta je namočit cedrové prkýnko na dvě hodiny do vody a rybu grilovat na něm. Krásně to kouří pod poklicí, ryba dostane tu "navoněnou" chuť a navíc nemá tendenci propadnout roštem.

  5. K tomu zelené fazolky s ořechy, nebo chřest s ořechy, recepty přidávám a bramborové placičky (rosti).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Grilovaný losos.

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: recept na grilovaného lososa pohlreich losos grilujeme lososa recepty na lososa pohlreich losos recept recept losos losos s kůží losos s kůží recept losos pohlreich recept losos pohlreich losos recepty recepty na grilovaného lososa cedrové prkénko grilovane ryby losos růžový losos recepty od pohlreicha polreich losos recept na lososa losos recepty losos s kůží

Zapomněl/a jsem heslo