Grilovaný losos.

Drobek Kuchař:

Grilování 4 názory

21
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Suroviny

1 filet z lososa (nebo většího pstruha)
citrón
Grilovací směs:
2 lžíce sluncem sušených rajčat
8 velkých stroužků česneku
4 lžíce pokrájené petrželky
60 ml olivového oleje
1 kávová lžička soli
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience grilovací směsi umixujeme ponorným mixerem a dáme přes noc odpočinout do lednice.

  2. Druhý den nařízneme lososa po délce, ale neprořízneme kůži. Do řezu vpravíme asi polovinu grilovací směsi, na porce dáme plátek citrónu a necháme chvíli odležet.

  3. Grilujeme přiklopené, buď přímo na naolejované mřížce, kůží dolů a po asi 10-15 minutách potřeme rybu zbytkem grilovací směsi a grilujeme dál, až se maso pod vidličkou rozpadá.

  4. Druhá varianta je namočit cedrové prkýnko na dvě hodiny do vody a rybu grilovat na něm. Krásně to kouří pod poklicí, ryba dostane tu "navoněnou" chuť a navíc nemá tendenci propadnout roštem.

  5. K tomu zelené fazolky s ořechy, nebo chřest s ořechy, recepty přidávám a bramborové placičky (rosti).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Grilovaný losos.

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo