Pečené foul (bob obecný)
Bob zahradní v našich kuchyních příliš nepoužíváme. Můžeme to napravit s receptem na pečené boby. Stačí je namočit přes noc a druhý den dlouze péct v troubě. Podáváme je posypané citronovou solí, římským kmínem a petrželkou.
Postup přípravy
Krok 1: Sušené boby namočíme přes noc do vody (můžeme přidat trochu sody, není to však nutné).
Krok 2: Druhý den vodu slijeme, přilijeme čistou, přivedeme k varu, poté vložíme do trouby a při 130 °C cca 2,5-3,5 hodiny pečeme do měkka (slupka nezměkne, pouze vnitřek bobu).
Krok 3: Při pečení změní barvu, zhnědnou. Po upečení slijeme zbývající tekutinu.
Krok 4: Při servírovaní fazole posypeme citronovou solí nebo pokapeme citronovou šťávou a posypeme římským kmínem a petrželkou. Konzumuje se pouze vnitřek bobu, který vymačkáme, slupku vyhodíme. Podáváme vlažné.
Zveřejněno 7. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené foul (bob obecný)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Yr2
Moje poznámka
Pečené foul (bob obecný)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Yr2
Nejnovější recepty
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 6 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 8 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 11 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 11 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 12 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 4 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 6 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 8 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 8 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 9 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 10 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 12 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 13 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 14 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 14 hodinami
Tématické fráze:
vlčí bob v kuchyni,
vlčí bob lupina recepty,
recepty bob obecný,
bob obecny,
bob obecný recepty,
bob obecný recept,
bob obecný koňský,
bob obecný v kuchyni,
bob koňský,
koňský bob,
vlčí bob recepty,
bob koňský recept,
vlčí bob recept,
bob recepty,
foul recept,
bob recept,
bob koňský recepty,
koňský bob recepty,
foul,
recepty z bobu obecneho
Suroviny:
bob zahradní,
římský kmín mletý,
sůl citronová,
sůl,
petrželka hladkolistá,
soda jedlá
Komentáře (26)
Marti, je to toto?
http://www2.zf.jcu.cz/~moudry/skripta/2/lupina_bil...
http://abecedazahrady.dama.cz/clanek/neprehlednute...
Zaujal ma aj ten turmus, čo si pridala link, to je ďalšia strukovina?
Pečený bôb sa ako konzumuje? Lyžičkou, vidličkou? rukou? Neviem si dobre predstaviť, píšeš, že sa bežne predáva u pojazdných predavačoch na trhu a pod.
Maj sa krásne.