Zelňačka- polévka kysané víly

Suroviny

200 g kysaného zelí
1 velká cibule
1 bobkový list
5 kuliček nového koření
10 středně velkých brambor
sůl, kmín
smetana 12 %
1,5 l zeleninového vývaru
pohankové jemné vločky na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme a zpěníme dozlatova. Přidáme oloupané a na kousky nakrájené brambory. Lehce je orestujeme, zalijeme vývarem a spolu s kořením a vločkami přivedeme k varu. Vaříme 10 minut, necháme polévku trochu zchladit a přidáme kysané zelí.

  2. Dle chuti přidáme smetanu, sůl, pepř. Je dobré ji před podáním nechat uležet.(My ji jedli hned a byla dobrá).

Poznámka od kuchařky

Recept mám z kuchařky Síla léčivých polévek.

Komentáře k receptu Zelňačka- polévka kysané víly

  • Petra Dvor. Petra Dvor.(autor receptu)

    Tento recept mám z kuchařky, kterou jsem poznamenala a paní tam má více takto roztomilých názvů.:-) Také se mi to líbí. Kuchařka je laděna i lehce duchovně.:-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    maris: já taky ne...ale název se mi líbí, sice mi uniká co tím chce autor říct ale přijde mi to roztomilé:-K

    Odpovědět

  • maris maris

    Že existují lesní víly, je známá věc,:-), ale že jsou i víly kysané - o tom jsem až do dneška neměla ani tušení;-):-D

    Odpovědět