Gaskoňské kotlety

Suroviny

4 kotlety
pepř
sůl
tuk
nadrobno nakrájená cibule
kostičky slaniny
čerstvé houby
papriková vegeta
kyselá smetana

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety vykostíme, opepříme, osolíme, naklepeme hranou ruky.

  2. Na tuku po obou stranách zprudka opečeme. Přendáme na talíř a udržujeme v teple.

  3. V tuku, který zbyl na pánvi, zpěníme cibuli.

  4. Odstavíme, přidáme slaninu a houby, posypeme vegetou a navrch naklademe opečené kotlety. Podlijeme trochou vody a vydusíme pod pokličkou doměkka.

  5. Potom je vyjmeme a do zbylé šťávy přidáme hustou kyselou smetanu, necháme přejít varem a přelijeme přes kotlety.

Poznámka od kuchařky

Podáváme s rýží nebo bramborem.

Komentáře k receptu Gaskoňské kotlety

  • jana73 jana73

    Tak jak píše Bibinka, dobrota. Měli jsme dnes k obědu a dávám bod:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jani, v listopadu jsi to chtěla vyzkoušet, tak to udělěj, měli jsme to včera k obědu a Gaskoňci jsou i v jídle dobří mušketýři- výtečný:yes::-p:yes:dávám bodíka a foto:-!

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Takže, vyzkoušíme, kotlet máme dost!;-)Je to mé oblíbené maso.

    Odpovědět

Tématické fráze: babicovy dobroty kotlety vepřový gaskonský kotlet babicovy recepty kotlety babicovy kotlety babicova čína jídla z kotlety babicovy dobroty recepty kotlety kotlety k obedu gaskoňské maso recept na kotletu kotleta k obědu vepřový kotlet gaskoňský dobroty z kotlety stejk z kotlety vepřova kotleta s kyselou smetanou vepřovy kotlet recepty recepty z kotlet gaskonsky veprovy kotlet gastoňské kotleta nej kotlety