Suroviny
Porce: 2-3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 801 kJ / 670 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 23,54 g |
| Tuky | 57,42 g |
| Vláknina | 5,73 g |
| Cholesterol | 107 mg |
| Sodík | 2,35 g |
| Sůl | 5,90 g |
| Sacharidy | 12,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sýr a oloupané kaki nakrájíme na drobnější kostky, cibuli nakrájíme na jemné půlměsíčky.
Krok 2: Z celého ořechu plecka vcelku si nařežeme 2 plátky (viz fotopostup), nebo zakoupíme již nařezané plátky. Maso rozklepeme na pláty, které po obou stranách mírně osolíme a opepříme. Plátky z jedné strany potřeme hořčicí. Na každý potřený plátek dáme polovinu sýra a kaki a zavineme do závitku. Závitky zajistíme jehlou, nebo nití.
Krok 3: V kastrolu na rozehřátý olej dáme orestovat cibuli. Až začne růžovět, přidáme závitky, které necháme ze všech stran prudce zatáhnout. Poté je podlijeme zhruba do jedné čtvrtiny horkou vodou, rozdrobíme bujon a přiklopíme poklicí. Na mírném plameni za občasného dolévání vodou dusíme cca 40 minut doměkka.
Krok 4: Cibuli také můžeme orestovat v papiňáku, poté vložíme osmahnout závitky, které poté podlijeme 200ml horké vody. Rozdrobíme bujon, papiňák uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu dusíme na slabém plameni 25 minut.
Krok 5: Měkké závitky vytáhneme z hrnce, odstraníme nitě, maso nařežeme na silnější plátky a uchováme v teple.
Krok 6: Vydušenou šťávu v hrnci ponorným mixérem rozmixujeme. Hrnec dáme nazpět na sporák a silným varem zredukujeme šťávu do hustější konzistence.
Horkou šťávu dáme na talíře, přidáme plátky masa a podáváme se šťouchanými bramborami, nebo s bramborovou kaší.
Horkou šťávu dáme na talíře, přidáme plátky masa a podáváme se šťouchanými bramborami, nebo s bramborovou kaší.
Zveřejněno 29. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plecko s kaki příchutí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x5v3
Moje poznámka
Plecko s kaki příchutí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x5v3
Nejnovější recepty
Dýňové karbanátky
Přidáno před 1 hodinou
Jablkovo-pudinkový koláč
Přidáno před 4 hodinami
Kakaová roláda s tvarohovým krémem a banánem
Přidáno před 7 hodinami
Slaný snídaňový koláč z tortilly
Přidáno před 10 hodinami
Jemná rybičková pomazánka
Přidáno před 18 hodinami
Koláčky s dvojí náplní zadělávané majonézou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny výborné řezy
Massa před 7 minutami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
Limek před 21 minutami
Koláč z tvarohu s jablky
Cinderka před 1 hodinou
Cookies s čokoládou
Tulenice před 2 hodinami
Křehoučké jogurtové řízky
vjeuka před 3 hodinami
Pečené morkové kosti na česnekové topince
Lida.Rose před 3 hodinami
Cibulová polévka
ekika před 3 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
DVJU7 před 3 hodinami
Pohanka s medem a sušeným ovocem
MiroslavB před 3 hodinami
Perníkové muffiny s jablečným středem
Zizalinka před 3 hodinami
Tématické fráze:
plecko recepty,
kiwiforum,
kiwiforum,
kiwiforum.cz,
závitky z plecka,
dietní jídlo z plecka,
recepty z plecka,
kaki v lednici?,
recepty s kaki,
jídla z plecka,
top recepty z plecka,
top recepty na plecko,
plecko,
plec recept,
recept na plecko,
recepty z kaki,
plecko na s,
kaki s veprovym masem,
recept na kaki,
vepřová plec plátky recept
Suroviny:
plecko,
sýr niva,
kaki,
hořčice kremžská,
cibule červená,
olej,
pepř čtyř barev,
sůl,
bujón zeleninový,
voda,
Komentáře (32)
Ladi,ale mám takový návrh...nebylo by lepší tu Tvou verzi príma bašty dát jako nový recept a případně ten můj pak šoupnout do podobných?
Mám obavy,že Tvůj popis práce a použité suroviny tady v komentářích zaniknou a to by byla škoda
Takže plátky vepřového jsem potřela hořčicí s medem a koprem, na to dala půlky plátků mascarpone, pak plátky kaki a cibule a znova plátky mascarpone. Do šťávy jsem ještě rozpustila plátky mascarpone a dala kousek kaki, proto mám omáčku světlou.
Jako přílohu jsem dělala rýži. Bylo to moc dobré a děkuju za výborný nápad s kaki
Danuško vyzkoušej
BTW. Překvapilo mě, jak je maso měkoučké, určitě jsem nedělala naposledy..