Náplň do laskonek
Pokud máte rádi laskonky, prozradíme vám recept na nadýchaný bílkovo-máslový krém s mletými ořechy a vaše sváteční laskonky budou lehounké jako peříčko. Trik spočívá ve šlehání bílků nad párou, čímž zajistíme jejich trvanlivost.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 178 kJ / 1 238 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,58 g |
Tuky | 94,89 g |
Vláknina | 0,60 g |
Cholesterol | 468 mg |
Sodík | 147 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 83,04 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 11. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Náplň do laskonek
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYPy
Moje poznámka
Náplň do laskonek
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYPy
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 6 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 18 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 19 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 7 minutami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 47 minutami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 53 minutami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 54 minutami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 1 hodinou
Zapečený chřest
Leren před 1 hodinou
Veselý kuřecí plátek
Leren před 1 hodinou
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 1 hodinou
Majonézové kuřecí nudličky
Leren před 1 hodinou
Tématické fráze:
krem do laskonek,
laskonky recept,
krém na laskonky,
oříškový krém do laskonek,
laskonky krém,
laskonky s krémem,
laskonky náplň,
recept na krem do laskonek,
krém do laskonky recept,
klasicky krem do laskonek,
krém do laskonek recept,
krém na laskonky recept,
laskonky ořechové,
orechove laskonky,
náplň na laskonky,
máslový krém do laskonek,
krém na laskonky s oříšky,
krém laskonky,
laskonky ořechove recept,
nejlepší krém do laskonek
Suroviny:
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
ořechy vlašské,
bílek,
cukr moučkový,
cukr vanilkový
Komentáře (40)
děkuji, zítra tedy vyzkouším takhle
Tolik k receptu, na nějž odkazuje p. casino. Jedla jsem ale i laskonku s běžným nastavovaným krémem, do kterého byly přidány nastrouhané opražené lískové oříšky místo griliáše. Je to jednodušší a také dobré.
Když dovolíte - zde na Top od pí janky3
https://www.toprecepty.cz/recept/52045-krem-do-las...
Vlastně nejdřív vyšlehám máslo s kaší a až pak zašlehám griliáš.
No v současnosti je běžné, že cca každá druhá prodávaná laskonka je bez jakékoli jádrové vložky v krému, tak bych se držel receptu a s oříšky (ořechy, kokosem) to nepřeháněl
Tak jsem se parádně "sekl"
Omlouvám se
Šedivá je teorie, ... ... ...
Zatímco skořápky (makronky) s "mým" krémem byly po šesti hodinách zralé ke konzumaci, tak skořápky (makronky) s vaším krémem byly pořád tvrdé jako kokosy
Omlouvám se
To srovnání šlehané hmoty na laskonky s listovým těstem na trubičky je poněkud nešťastné…
***
Laskonky jsem nedělal už pár let…
Na víkend ale chystám dvě přepravky makronek (těsto na korpusy je takřka stejné jako na laskonky) tak náplň podle tohoto rcp vyzkouším. Zatímco korpusy laskonek mají vydržet křupavé 3 dny (ve styku s krémem jen trošku povolí), tak makronky naopak mají po naplnění krémem a rozležení (trvá to podle druhu krému cca 6 hodin) shora zůstat křupavé, ale uvnitř musí změknout, aby se rozplynuly na jazyku. Pokud se krém bude chovat jak předpokládám, tak jím nemůžu (teoreticky) nic pokazit.
Určitě podám raport
mischie: Eva:
Aneta : má pravdu
S tímto krémem to ani jinak dopadnout nemůže, paseku tu dělají použité bílky. To může fungovat řádově hodiny, ale prodávané laskonky mají trvanlivost 3 dny a to proto, že krém obsahuje minimum vody.
V domácích podmínkách je nejjednodušší vyšlehat máslo s cukrem (kdo má, použije fondán) a přidat jádrovou složku, příp. kakao, kávu, karamel.
*
Zdali jsou zde ještě pamětníci krému s griliášem? To bylo maso, že!
dát do krému uvařený žloutek...někde jsem četla krém s uvařeným žloutkem.Jakože se uvaří vajíčko na tvrdo a žloutek se použije do krému. Mohlo by to fungovat.kollmann.darja@gmail.com