Krém do laskonek (jak ho dělali za mého dětství)
Poctivý máslový krém s griliášem se do laskonek hodí nejvíce. Je tou nejlepší kombinací k chuti kokosových laskonek. Naplněné laskonky ozdobené rozpuštěnou čokoládou nebo malou pusinkou z krému budou luxusním dezertem na vašem slavnostním stole.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Na 12 ks laskonek
Nutriční hodnoty
Energie | 12 554 kJ / 3 001 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,70 g |
Tuky | 283,90 g |
Vláknina | 5,70 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 86 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 89,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Obyčejně dělám griliáše více, hodí se i do krémů na Vánoce. Několikrát se mi nepovedl, protože se cukr nechtěl rozpustit. Přitom jsem dala cukr krupici, jako vždycky. Asi to chce vyzkoušet, který druh se rozpustí, a od kterého výrobce. Nevím, co do něho dávají. V Písku u babičky byla Cukrárna u Volfů, a tam dělali laskonky, které prošly mozkem závit po závitu. Nedělali je kokosové, ale mandlové, a krém byl máslový s griliášem. Něco tak dobrého jsem nikde jinde nejedla. Korpus kupuji, i když jsem to zkoušela nahradit - tuhý sníh, cukr, strouhané mandle a sušit v troubě, ale byla jsem celá olepená a tvar se mi nepovedl. Oni na to mají šablonu na celý plech. Ale jednou za čas je koupím, když jsou právě v akci, neboť rodina by se utloukla. Já je kvůli cukrovce nesmím, ale kdybych směla, utloukla bych se také.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 3. 2020 13:12
31. 3. 2017 01:20
31. 3. 2017 00:00
30. 3. 2017 22:59
No, vy máte paměť jako ten ušatý chobotnatec
***
Karamel dělám na litině (nerez hůře vede teplo)
Karamel dělám z "písku" nebo krystalu (dříve se písek neprodával)
Karamel dělám bez vody
Karamel dělám co nejdéle bez míchání (ideální je vůbec nemíchat, pouze naklánět pánev) - míchat začnu až když tavenina začne žloutnout; čím později se začne míchat, tím více se sníží riziko tvorby hrudek, které se posléze špatně taví
Drcený griliáš osívám na různé frakce
Do korpusů někdy (z úsporných důvodů) přidávám až 50% pšeničných klíčků
šablona na laskonky: https://eshop.tescoma.cz/forma-laskonky-della-casa
30. 3. 2017 10:28
30. 3. 2017 10:22
30. 3. 2017 07:43
Krém a popis laskonek v poznámce se mi velmi líbí
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 16 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 17 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 18 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 20 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Kikaa uvařila před 4 hodinami
Hrníčková bábovka
Ester71 uvařil před 5 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 9 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 9 hodinami
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 9 hodinami
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 9 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 10 hodinami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 10 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: krém na laskonky laskonky krém laskonky máslový krém do laskonek krém na laskonky recept krém do laskonky recept karamelový krém do laskonek kokosový krém do laskonek kávový krém do laskonek ořechový krém do laskonek krém do laskonek kokosový orechove laskonky laskonky s griliášem krem laskonky laskonky jako z cukrárny krém na na laskonky čokoládový krém do laskonek jednoduchý krém do laskonek recept na krem na laskonky krem do lastonek
Suroviny: cukr krupice, ořechy lískové mleté, máslo, mléko, mouka hladká, olej olivový, laskonka, voda
Krém do laskonek (jak ho dělali za mého dětství)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6p5Q
7 názorů