Špenátové lasagne s kuřecím masem
Lasagne mají v Itálii, zemi svého původu, stovky variant. Jsou oblíbené pro snadnou přípravu a hlavně pro chutný výsledek vaření. Právě proto se zabydlely i v českých kuchyních. Vyzkoušejte je také. Se špenátem a sýrovým bešamelem budou výborné.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 415 kJ / 1 533 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,50 g |
Tuky | 81,67 g |
Vláknina | 7,93 g |
Cholesterol | 425 mg |
Sodík | 1,50 g |
Sůl | 3,74 g |
Sacharidy | 64,62 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těstovinové pláty namočíme v míse do vody, aby změkly.
Krok 2: Maso nakrájíme na kousky, lehce osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno. Sýr nastrouháme.
Krok 3: Na oleji orestujeme cibulku a přidáme špenát. Necháme jej rozmrazit.
Krok 4: Zahříváme, necháme co nejvíce vyvařit vodu. Osolíme, opepříme a úplně nakonec přidáme prolisované stroužky česneku.
Krok 5: V jiném kastrůlku necháme rozpustit máslo, přidáme do něj mouku a rozmícháme. Zalijeme mlékem a mícháme až máme hladký, pomalu houstnoucí bešamel. Ten ochutíme jen trochou pepře, přidáme strouhaný sýr a asi lžíci strouhaného sýra Gran Moravia (není třeba solit).
Krok 6: Na dno pekáče dáme trochu bešamelu, pak první vrstvu lasagní. 2 pláty dáme stranou, z nich ukrajujeme kousky na vyložení volných míst na krajích pekáčku.
Krok 7: Na těstoviny dáme půl špenátové směsi, půlku množství masa, přelijeme bešamelem, navrstvíme další lasagne. Střídáme vrstvy špenátu, masa a bešamelu a nakonec poslední vrstvu lasagní. Tu polijeme zbytkem bešamelu a posypeme sýrem Gran Moravia.
Krok 8: Lasagne pečeme při 200 °C zhruba 20 minut. Poté teplotu snížíme na 180 °C a pečeme ještě dalších 10 minut.
Krok 9: Po vytažení necháme 10 minut před servírováním odpočinout.
Zveřejněno 5. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špenátové lasagne s kuřecím masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gxzy
Moje poznámka
Špenátové lasagne s kuřecím masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gxzy
Nejnovější recepty
Bílá cibulová omáčka se zeleninou
Přidáno před 13 hodinami
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno před 13 hodinami
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno před 13 hodinami
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno před 14 hodinami
Pšenično-žitný domácí chlėb
Přidáno před 14 hodinami
Tagliatelle se špenátem, kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní medová žebra
Alenas23 před 1 hodinou
Bramborová polévka s houbami
martina.mickova88 před 4 hodinami
Vepřová plec na hořčici a barevném pepři
Kacabenka před 5 hodinami
Krupicová kaše
Veronika_1 před 5 hodinami
Kakaová bábovka s tvarohem
Sluncejasne před 6 hodinami
Boloňské špagety
Toxic runner před 6 hodinami
Chilli hovězí
Antonausprag před 6 hodinami
Domácí krtkův dort
Kuba_cooks před 6 hodinami
Slané palačinky zapečené se šunkou a italským sýrem
Jan Nemec před 8 hodinami
Tématické fráze:
lasagne se špenátem a kuřecím masem,
lasagne s kuřecím masem a špenátem,
lasagne s kuřecím masem,
lasagne s kuřecím masem,
lasagne se špenátem a kuřecím,
lasagne s kuřecím a špenátem,
špenátové lasagne,
kureci lasagne,
lasagne s kuřecím masem a bešamelem,
recept na kuřecí lasagně se špenátem,
lasagne s kuřecím masem recepty,
lazaně se špenátem a kuřecím masem,
lasaně se špenátem a kuřecím masem,
špenátové lasagne s bešamelem,
recept na lasagne s kuřecím masem,
lasagne se spenatem,
lasagně s kuřecím masem špenátem,
lazáně s kuřecím masem a špenátem,
lazáně s kuřecím masem a špenátem,
lasaně s kuřecím masem a špenátem
Suroviny:
špenát,
těstoviny lasagne,
prsa kuřecí,
cibule,
olej olivový,
česnek,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
sýr tvrdý,
sýr gran moravia,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (5)
Jitka Seifertová: To mě moc těší
Jen malou poznámku. Mezi zbytečné práce patří i namáčení nebo dokonce předváření lasagní. Pokud je v nápni dost tekutin (bešamel, voda ve špenátu), těstoviny se v ní uvaří a krásně změknou cca během 1/2 hodiny. Já dělám lasagne už mnoho let a vždy jsem pracovala se syrovými tvrdými pláty. Zkuste to, není se čeho obávat