Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčatová pomazánka s pažitkou

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 963 kJ /
469 kcal
Bílkoviny34,32 g
Tuky23,21 g
Vláknina8,04 g
Cholesterol 319 mg
Sodík 1,12 g
Sůl2,71 g
Sacharidy27,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na troche oleja orestujeme nadrobno narezanú cibuľu. Pridáme na kocky narezané paradajky, jemne osolíme a 5 minut podusíme. Potom paradajky rozmixujeme. Krok 2: Pridáme vajíčko a strúhaný syr, vrátime na oheň a za stáleho miešania syr rozpustíme. Necháme vychladnúť a vmiešame narezanú pažitku. Mažeme na hrianky.

Zveřejněno 13. 9. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatová pomazánka s pažitkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gMZk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatová pomazánka s pažitkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gMZk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Já dělám podobně, ale dávám za tepla jako samostatné jídlo. Pomazánky všech druhů u nás jedou, takže udělám.:-p:yes:

Alena Klézlová: Co tím chtěl básník říci ? :-)

Alena Klézlová 29. 10. 2014 20:05
Hrianky jsou topinky

dexulka: Ďakujem za oboje :-D;-)

Moc dobrá pomazánka :-p Jen jsem musela přidat ještě vejce a sýr,jelikož mi rajčata pustila dost šťávy.Podávala jsem spolu s guacamole od Gábina I a opečeným toustovým chlebem a moc jsme si pochutnali :-8 Posílám bod i foto ;-)

:yes::yes::yes::-p

tejaja:no, tak jsem to četla letem světem, mám něco s páteří a nesmím sedět u pc, tak jsem to vzala letem, tak to jo ale pak iná, to ano;-);-):-K

varilamyskakasicku: prečo nie ? :-OVeď to vajce neostane surové, pridávaš ho spolu so syrom a na slabom ohni miešaš, kým sa syr nerozpustí, dovtedy vajíčko dávno nebude surové. Je to v postupe napísané ;-) Je to tak ako keď robíš lečo, tam predsa tiež nedáš varené vajce, ale surové, a miešaš na ohni, kým sa zrazí.;-)

rebeka: aha, no já tomu spíše nevěřila, že se tam dá syrové vejce, hm, tak to já přece jen radši sázím na jistotu vařených vajec;-)

varilamyskakasicku: Ivi, když se podíváš na fotopostup, vidíš tam jedno vejce, a to syrové;-):-)

Jen mi tam chybí něco o těch vejcích, jsou tedy natvrdo uvařená a pak pokrájená, nebo jak, nahrubo nastrouhaná? ;-)

:-K;-):yes:

Ve slupce samotné toho mnoho není, ale jde hlavně o lykopen, který je nejvíce v horních vrstvách a loupáním slupky ho hodně můžeme odstranit, protože se slupkou strhneme i část té dužiny pod povrchem. Lykopen působí (také) preventivně proti prostatě ;-)

:yes::yes::yes:+9:-p;-);-)

:yes::yes::-p:-p:-p:-p

Načíst další komentáře (10)

Tématické fráze:
rajčatová pomazánka, pomazánka z rajčat, rajčatová pomazánka s vejci, pažitka recept, teplá pomazánka z rajčat se sýrem s vejci, pomazánka z vajec a rajčat, pomazánka rajčatova s vejci, tepla rajcatova pomazanka, rajčatová tvarohová pomazánka, sýrová pomazánka s nivou a pažitkou, co se starým toustovým chlebem, "alena klézlová", pomazánka rajčatová s vejci

Suroviny:
rajče, cibule, olej, sýr tvrdý, vejce, sůl, pažitka

Přidat fotografie receptu