

Rajčatová pomazánka s pažitkou
Suroviny 4 porce
- 4 masitá rajčata
- 1 cibule
- olej
- 100 g tvrdého sýra
- 1 vejce
- sůl
- pažitka
Postup přípravy receptu
Na troche oleja orestujeme nadrobno narezanú cibuľu. Pridáme na kocky narezané paradajky, jemne osolíme a 5 minut podusíme. Potom paradajky rozmixujeme.
Pridáme vajíčko a strúhaný syr, vrátime na oheň a za stáleho miešania syr rozpustíme. Necháme vychladnúť a vmiešame narezanú pažitku. Mažeme na hrianky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rajčatová pomazánka s pažitkou
-
Já dělám podobně, ale dávám za tepla jako samostatné jídlo. Pomazánky všech druhů u nás jedou, takže udělám.
-
Alena Klézlová: Co tím chtěl básník říci ?
-
Hrianky jsou topinky
-
dexulka: Ďakujem za oboje
-
Moc dobrá pomazánka
Jen jsem musela přidat ještě vejce a sýr,jelikož mi rajčata pustila dost šťávy.Podávala jsem spolu s guacamole od Gábina I a opečeným toustovým chlebem a moc jsme si pochutnali
Posílám bod i foto
-
-
tejaja:no, tak jsem to četla letem světem, mám něco s páteří a nesmím sedět u pc, tak jsem to vzala letem, tak to jo ale pak iná, to ano
-
varilamyskakasicku: prečo nie ?
Veď to vajce neostane surové, pridávaš ho spolu so syrom a na slabom ohni miešaš, kým sa syr nerozpustí, dovtedy vajíčko dávno nebude surové. Je to v postupe napísané
Je to tak ako keď robíš lečo, tam predsa tiež nedáš varené vajce, ale surové, a miešaš na ohni, kým sa zrazí.
-
rebeka: aha, no já tomu spíše nevěřila, že se tam dá syrové vejce, hm, tak to já přece jen radši sázím na jistotu vařených vajec
-
varilamyskakasicku: Ivi, když se podíváš na fotopostup, vidíš tam jedno vejce, a to syrové
-
Jen mi tam chybí něco o těch vejcích, jsou tedy natvrdo uvařená a pak pokrájená, nebo jak, nahrubo nastrouhaná?
-
-
Ve slupce samotné toho mnoho není, ale jde hlavně o lykopen, který je nejvíce v horních vrstvách a loupáním slupky ho hodně můžeme odstranit, protože se slupkou strhneme i část té dužiny pod povrchem. Lykopen působí (také) preventivně proti prostatě
-
+9
-