Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mandarinkové řezy s kefírem

Dezerty nemusí být přeslazené tučné bomby, ale mohou být lehké a svěží. Například tyto mandarinkové řezy s kefírem, které vypadají nádherně a přitom nejsou vůbec těžké na přípravu. Osvěžující moučník nejen do letních dnů, co říkáte?

Hodnocení receptu je 5,0 (107×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby chlazení

70 min (50 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 1 plech

plech o rozměrech 40 × 30 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 246 kJ /
4 361 kcal
Bílkoviny87,10 g
Tuky220,44 g
Vláknina24,20 g
Cholesterol 1,63 g
Sodík 675 mg
Sůl1,54 g
Sacharidy482,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme na 180 °C. Plech vyložíme papírem na pečení. Krok 2: Změklé máslo utřeme s cukrem a postupně zašleháme vejce. Krok 3: Mouku promícháme s kypřicím práškem a kakaem a opatrně vmícháme k máslu s vejci. Nakonec přidáme rum a dobře promícháme. Krok 4: Na připravený plech stejnoměrně rozetřeme těsto. Krok 5: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 20 minut. Je upečeno, jakmile se korpus začne odlepovat od okrajů plechu. Krok 6: Na náplň scedíme mandarinky, které zatím necháme okapat a šťávu uchováme. Krok 7: Smícháme kefír, cukr a 3 lžíce mandarinkové šťávy. Krok 8: Želatinu dáme nabobtnat do studené vody na 5–10 minut. Poté jí vymačkáme a necháme rozpustit v troše teplé (nikoliv vařící) mandarinkové šťávy. Krok 9: Rozpuštěnou teplou želatinu přimícháme do kefírové směsi. Smetanu ušleháme do pevné šlehačky a spolu s třetinou mandarinek opatrně vmícháme do kefírového krému. Krok 10: Upečený plát potřeme krémem a minimálně na 4 hodiny dáme do chladu ztuhnout. Krok 11: Potom nakrájíme a ozdobíme zbylými mandarinkami.

TIP: Dobroty se želatinou a ovocem patří k létu

Zveřejněno 23. 10. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mandarinkové řezy s kefírem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o67B

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mandarinkové řezy s kefírem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o67B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (83)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

V popisu se píše, že se mandarinky scedí a šťáva uchová. Ale už se nepíše, co potom s ní. Předpokládám, že se nalije ke kefíru. 10 plátků želatiny ztuží 1000 ml tekutin. Na ztužení velmi pevné (např. na řezy) tekutiny typu kefír, smetana atd. 10 plátků želatiny pojme jen 800 ml. Zde je 500 ml kefíru a smetana se šlehá, případné šťávy z kompotu je asi 200 ml. Má to někdo vyzkoušené?

Tak to my můžem <3. Včera jsem dělala, fakt dobrota. Do těsta jsem přidala pár lžic oleje, přišlo mi tužší těsto.. Jinak vše super, poprvé jsem pracovala se želatinou a mile mě překvapila :-). Díky za tento recept a přidávám fotečku.

Takže upekla jsem. Chtěla jsem vědět, jaký koupit kefír, nikdo neodpověděl. Takže jsem volala technoložce do mlékáren: kefírové mléko je dostatečná náhrada kefíru, pokud to někdo chcete vědět. Pravý kefír je ten vytvořený díky bílé houbě, který většina z nás zná z minulosti. K samotnému moučníku: zdá se mi, že želatiny je příliš, náplň chutná docela gumově a uměle, zákusek chutnal ale s výhradami. Dělala jsem ještě malinový dort z tvarohu a šlehačky, po něm se jen zaprášilo. Mandarinkový dezert jsem nezavrhla, ale příště zkusím smíchat právě s tvarohem, abych nemusela přidávat tolik želatiny kvůli ztuhnutí.

mag-da-lena:
10 plátků želatiny na skoro litr tekutin mi nepřijde až tak moc:-)
No, pokud jste něco nezvojtila... ;-) nebylo by jednodušší ubrat želatiny?:-)

casino: Na předposlední větu nemíním reagovat a otázce nerozumím. Vždyť píšu, že recept pozměním s tvarohem, abych nemusela dávat tolik želatiny. Myslím, že můj příspěvek je dost konstruktivní, držela jsem se přísně podaného receptu, jen mi prostě nevyhovuje ta struktura náplně, tak jsem si dovolila udělat poznámku o tom, že vyzkouším recept jinak. Jste nějaký citlivý.

mag-da-le-na 29. 3. 2017 18:14
Prosím pilné! chystám se upéct tento dezert/zákusek v sobotu na oslavu, ale nikde jsem nenašla v obchodě KEFÍR. Vždy jen kefírové mléko nebo acidofilní mléko. Co tedy použít? Děkuji moc za odpověď.

:-K krásná fotečka

:-)

Řezy jsou moc dobré, ale na můj vkus trochu sušší ten spodek. Příště si udělám více krému. Díky za další super recept:)

:yes: jsou výborný, bála jsem se ztuhnutí ale super, to si boda zasouží

Bahula: Mohla bych se zeptat jaký kefír jste tam použila?

Teda recept vypadá celkem jednoduše a ty řezy - radost pohledět!! V týdnu je určitě vyzkouším!:-p :-D
Jen by mě zajímalo, jak jste to udělala, že ten krém máte tak krásně rovně nanesenej?? :yes:

Ďábelsky dobře ty řezy vypadají, proto uděluji 66. bod ;-):-K:-D

Bohumin::-K:-K:-K

Tématické fráze:
mandarinkové řezy, pečení s kefírem, řezy na plech nejnovější recepty, řezy s mandarinkami, recepty s kefírem, mandarinkové řezy recept, mandarinkovy rez, kefírové řezy s mandarinkami, co s kefírem, jak nakrájet řezy, kefírové řezy, fantastické řezy, osvěžující mandarinkové řezy, kefírové řezy s ovocem, cím nakrájet řezy, semifreda s mandarinkovým krémem a mandarinkou, recept na jahodové řezy jako z cukrárny, moucniky s kefirem., moučníky s kefírem, recept na mandarinkové řezy

Suroviny:
máslo, cukr moučkový, vejce, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, kakao, rum, kompot mandarinkový, cukr moučkový, kefír, želatina, smetana ke šlehání

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu