Postup přípravy
Krok 1: Vše nakrájet na kolečka. Maso naložit do oleje, gril.koření a česnek. Potraviny skládáme do mísy nebo pekáče. Pěkně proložit aby se chutě nesákly.
Krok 2: Brambory můžete vařit zvlášť. Každé patro pokapat kečupem, brambory osolit a navrch položit
2 plátky másla na zjemnění a trochu vody. Krok 3: Množství nepíšu, dejte tolik kolik máte rádi. Peču na 180°C asi 60 minut do změknutí masa a brambor.
2 plátky másla na zjemnění a trochu vody. Krok 3: Množství nepíšu, dejte tolik kolik máte rádi. Peču na 180°C asi 60 minut do změknutí masa a brambor.
Zveřejněno 2. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ražniči bez špejlí "zapečené brambory" ... z toho co máte doma
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0p7N
Moje poznámka
Ražniči bez špejlí "zapečené brambory" ... z toho co máte doma
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0p7N
Nejnovější recepty
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 7 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 8 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Cuketová pomazánka
Přidáno 18. 6. 2025 08:02
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno 18. 6. 2025 07:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný perník
ferda30 před 37 minutami
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 3 hodinami
Staročeské plátky podlévané pivem
Ivca14 před 3 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 3 hodinami
Salát z pečené červené řepy a cibule
Jana.Vernerova před 3 hodinami
Špenátová polévka II.
Kajkajak před 6 hodinami
Žampionové placičky s nivou
Panova před 6 hodinami
Tříbarevná buchta (Ala)
Evculina84 před 6 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Kometka35 před 8 hodinami
Tématické fráze:
ražniči bez napichování,
jak naložit maso na ražniči,
co je ražniči,
ražniči s bramborem,
ražničí,
jak udelat raznici,
zapečené brambory,
ražničí na grilu,
ražniči plátky,
naložení masa na ražniči,
ražniči na plechu,
královské ražniči,
špíz bez napichování,
raznici z brambor,
raznici v troube,
zapekane raznici,
jak se dela raznici,
naložit ražničí,
řeč. na ražniči,
ražniči na rožni
Suroviny:
maso vepřové,
salám točený,
cibule,
paprika čerstvá červená,
rajče,
slanina,
brambory,
česnek,
kečup sladký,
máslo,
koření grilovací,
olej,
pepř
Komentáře (31)
Známé pořekadlo tvrdí „Ptáka poznáš po peří, vlka po srsti, člověka po řeči.“
Tyto stránky jsou od toho aby si lidé mohli předávat nové i staré recepty. Začátečníci se naučili vařit apod. Nejdůležitější je, jak jídlo chutná.
Každý kraj naší republiky stejné jídlo nazývá jinak. Já v tom tedy nikdy neviděla žádný problém.
Starému dobrému bramboráku se říká v Pha, ale i jinde. V naší rodině se mu vždy říkalo "cmuna nebo kocour". Někdo ho dělá jen z brambor, někdo do něj přidá salám, uzené, slaninu, nivu apod. Někdo si k němu dává kyselé zelí, zak. smetanu atd. Pořád je to ale BRAMBORÁK ... jiný kraj, jiný mrav.
Děkuji všem co mi pokazili můj recept
Jj, dyť vím..., ale nedokážu to spolknout
Ono asi, než Jahody s balzamikem, Řepa se sýrem či Ananans s bazalkou vypadá světověji (světáčtěji?) to nazvat carpaccio
G. Cipriani už patrně "nestihl", že už i Napolitáni!!! cpou na svou pizzu hranolky! Protože, ač B. Hrabala asi nepotkal, tak by použil jeho: "potomstvo zlé, blbé a zločinné"
No jo, no..., c'est la vie
Je to bída, když „Každý si recept samozřejmě může nazvat jak chce.“
Řešíte tu název a že „S rožněm se musí otáčet.“
Ale že G. Cipriani asi dělá v rakvi veletoče když vidí, jak lidi zpotvořili jeho recept a každý tydýt dá třeba nakrájené řepě název carpaccio, je vám šumák
A to ještě můžeme být rádi, že Italům nic neříká naše Pomazánkové máslo! Jinak by nám Tiramisu z něho omlátili o hlavu
PavlinaK.:Přidávám bod, dělávám velmi podobně
Pavli,moc hezky jsi to připravila
Dělávám také podobně(podle surovin v domácnosti)Chutě se krásně propojí a je to príma bašta z jednoho pekáčku
Mimo recept-v podobných je přidané"Ražniči na plechu",které má 30bodů a žádný negativní komentář ohledně názvu,nebo přidaných brambor.Jsem tady zaregistrovaná skoro 4roky a sama vidím,že je tady dvojí metr
A čo je rožeň, po slovensky ražeň ?
http://slovnik.vareni.cz/rozneni/
http://slovnik.azet.sk/pravopis/slovnik-sj/?q=ra%C...
http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/ra...
Kousky masa prokládané cibulí, pečené na rožni
Takže souhlasím s tím, že název je zavádějící
A je-li uvedeno i v nějaké kuchařce, tak svědčí o něčem
Bohužel už dlouho neplatí, že ražniči musí být na jehle
Kdysi mi to doložili citací z tištěných kuchařek a dost jsem se podivoval...
Dokonce už KUCHAŘKA NAŠÍ VESNICE 1970 uvádí ražniči jako cosi, dělané jako biftečky na pánvi...