Jablečná bublanina od Adely Banášové
Tento moučník od známé slovenské moderátorky si zcela jistě zamilujete. Je ze strouhaných jablek, která jsou snadno dostupná po celý rok. Po upečení je bublanina vláčná a šťavnatá, výborná i druhý den.
Suroviny pro 1 plech
plech 30 × 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 516 kJ / 2 513 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,12 g |
| Tuky | 140,61 g |
| Vláknina | 3,90 g |
| Cholesterol | 404 mg |
| Sodík | 374 mg |
| Sůl | 1,53 g |
| Sacharidy | 287,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou, nebo vyložíme pečicím papírem.
Krok 2: V misce smícháme mouku s kypřicím práškem do pečiva. Přidáme cukr, mléko, olej a vejce.
Krok 3: Do těsta nastrouháme čokoládu na vaření (dle chuti) a všechny suroviny promícháme.
Krok 4: Těsto vlijeme na připravený plech a rovnoměrně ho rozetřeme po celé ploše.
Krok 5: Jablko oloupeme, zbavíme jádřince, nastrouháme a smícháme s vanilkovým a skořicovým cukrem. Směs rovnoměrně rozprostřeme na připravené těsto.
Krok 6: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme dorůžova při 180 °C asi 20 minut.
Zveřejněno 14. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečná bublanina od Adely Banášové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D9px
Moje poznámka
Jablečná bublanina od Adely Banášové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D9px
Nejnovější recepty
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 1 hodinou
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 2 hodinami
Rybí filé s rajčaty a kapary
Přidáno před 3 hodinami
Rybí polévka s krupicí
Přidáno před 3 hodinami
Sardinková pomazánka podle ČSN
Přidáno před 3 hodinami
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší marokánky
Lada008 před 47 minutami
Krevety v máslové smetaně
Sahula před 1 hodinou
Banánové zdravé brownies
Hilperos před 1 hodinou
Vepřové nudličky po thajsku
Sahula před 1 hodinou
Putimské vepřové nudličky
Sahula před 1 hodinou
Paprikový perkelt s vařenými vejci
MilosCz před 3 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 4 hodinami
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 5 hodinami
Tématické fráze:
jablková bublanina,
bublanina s jablky,
bublanina s jablkami,
jablková bublanina recept,
bublanina bez vajec,
jak dlouho se pece bublanina,
jak dlouho pečeme bublaninu,
bublanina jablkova,
rychla jablecna bublanina,
křehká bublanina,
jblocna bublanina,
vynikající bublanina,
jak dlouho pect bublaninu,
jablkova bublanina hrníčková,
jablkovy kolac adely banasovej,
dobroty od adele,
jablkova bublanina hrncekova,
bublanina-z-jablek,
recepty od adéle,
štavnata bublanina
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
mléko,
vejce,
olej,
čokoláda na vaření,
kypřící prášek do pečiva,
jablko,
cukr vanilkový,
cukr skořice,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (62)