Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený králík

Králíka na smetaně nebo na česneku už pravděpodobně znáte. Co jej tentokrát zkusit upéct trochu jinak? A to ve voňavé marinádě s chilli. Pro dokonalé propojení chutí jej nechte odpočívat 24 hodin v lednici. Obsah másla v marinádě a důkladné podlití vám zaručí, že maso zůstane šťavnaté.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lenka-m

Snadný

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 276 kJ /
1 500 kcal
Bílkoviny7,57 g
Tuky124,39 g
Vláknina12,77 g
Cholesterol 383 mg
Sodík 2,76 g
Sůl7,28 g
Sacharidy84,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Krok 2: Máslo rozpustíme a do něj přidáme cibuli, česnek a všechno koření. Krok 3: Králíka naporcujeme a naložíme do této marinády a necháme 24 hodin odpočívat v lednici. Krok 4: Druhý den předehřejeme troubu na 180 °C, králíka podlijeme trochou vody a dáme péct. Krok 5: Pečeme pod pokličkou zhruba 1 hodinu. Poté odkryjeme pokličku a pečeme ještě zhruba 30 minut dozlatova. Během pečení kontrolujeme a můžeme dle potřeby podlít a králíka přelít vývarem. Krok 6: Podáváme s dušenou rýží.

TIP: Kolik rýže připravit pro 4 osoby

Zveřejněno 5. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený králík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9EZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený králík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9EZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

VYSKOUŠELA JSEM DOMA A SUPER VÝBORNÉ POSÍLÁM BODÍK:yes:

taky bych si dala králíčka;-):-p:yes:+1

vypada to krasne, dneska to zkusím naložit a zítra uvidíme, každopádně to bude mnamka, neni v tom nic spatneho:)) diky za recept!!!!:yes:

Romana Vlková 1. 12. 2010 18:49
Bylo to moc dobré akorád jsem to trochu přehnala s chilli, jinak doporučuji.Byla to mňamka, jsem trochu přidala pórku a na konec tmavou sójovku moooc dobré:-):yes::-)

Vypada to nadherne,voni az k nam.:yes:

vypadá to dobře a taky musí dobře chutnat:yes:

Tématické fráze:
pečený králík, peceny kralik, králík pečený, jak naložit králíka na pečení, pečený králík s rýží, pečený králík recept, pečený králík recept, kralík s rýží, jak naložit králíka, peceny kralik v marinade, pečený králík recepty, pečení králíka, recept na peceneho kralika, recepty peceny kralik, recept pečený králík, příprava pečeného králíka, kralik peceny recept, příprava králíka, výborný pečený králík, králík recepty

Suroviny:
králík, máslo, koření polévkové, omáčka worcesterová, ocet, cukr krystal, kečup sladký, česnek, cibule, chilli, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu