Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí paličky na tymiánových bramborách

Jednoduchý a poctivý oběd z jednoho pekáče, který se upeče prakticky sám. Kuřecí paličky s grilovacím kořením vytvoří křupavou kůrku a brambory ve slupce nasáknou vypečenou šťávu s vůní čerstvého tymiánu.

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

znamenivah znamenivah

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 55 min bez doby marinování masa

75 min (20 min příprava + 55 min tepelná úprava, bez doby marinování masa)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí paličky omyjeme a osušíme. V troše oleje rozmícháme grilovací koření a přidáme k paličkám. Promícháme a odložíme na 3-4 hodiny marinovat do lednice. Krok 2: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Krok 3: Syrové brambory ve slupce pořádně umyjeme a osušíme. Nakrájíme na půlměsíčky a ve větší míse smícháme s trochou oleje, solí a několika snítkami čerstvého tymiánu. Krok 4: Do pekáčku s víkem dáme na dno všechny brambory. Na ně položíme kuřecí paličky a přiklopíme. Pečeme při 180 °C do změknutí asi 40 minut. Krok 5: Poté pekáč odkryjeme a dopečeme asi 15 minut dozlatova. Krok 6: Brambory podáváme s pečenými kuřecími paličkami a šťávou ze dna poekáče.

Zveřejněno 4. 3. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lLr5

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lLr5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes: Také mám ráda všechny bylinky a tymián je top. Jednoduše a dobře uvařeno. :-K

zizala::-))jooo tymián,rozmarýn,libeček-moje oblíbené bylinky. pak samozřejmě petrželka a pažitka.:yes:

Koukám, milovnice tymiánu ;-) Já mám ráda kromě čerstvého koriandru všechny bylinky a tymián patří k těm nejoblíbenějším :yes::-8

Mám vyzkoušené, i když ne s tymiánem, ale s rozmarýnem, a doporučuji.:yes:

Tématické fráze:
kuřecí paličky, kuřeci paličky recepty, recept na kuřecí paličky, kuřecí paličky recept, recept kuřeci paličky recept, kureci paličky v troubě s bramborama, jak udelat kuřeci paličky, kureci palicky na bramborách, kuřecí paličky s brambory, kuřecí paličky na bramborách, kuřeci na kuřecí paličky, recept kuřecí paličky, kuře-brambor, kurecí palička s s bramborami, brambory s tymiánem, kureci palicky-recepty, kuřecí palicky, kureci palicky brambory, jak udělat brambory ke kuřeti, kuřecí paličky s brambory recept

Suroviny:
paličky kuřecí, brambory, sůl, tymián čerstvý, olej, koření grilovací

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]