Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 469 kJ / 4 653 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,87 g |
Tuky | 192,96 g |
Vláknina | 26,25 g |
Cholesterol | 2,03 g |
Sodík | 1,12 g |
Sůl | 2,26 g |
Sacharidy | 579,34 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 29. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bretaňský far
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nxx4
Moje poznámka
Bretaňský far
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nxx4
Nejnovější recepty
Tatarská omáčka domácí
Přidáno před 2 hodinami
Proteinové vafle
Přidáno před 2 hodinami
Meruňkový koláč
Přidáno před 18 hodinami
Rýže s kuřecím masem, pečenou dýní a květákem
Přidáno před 18 hodinami
Cuketové lečo s klobáskou
Přidáno před 23 hodinami
Třešňová zmrzlina s jogurtem a třešňovým toppingem
Přidáno 24. 6. 2025 09:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené palačinky se špenátem
LuciLucie před 38 minutami
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
radekfiala před 1 hodinou
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Petik05 před 14 hodinami
Koprová polévka s tarhoňou
lenka64892 před 15 hodinami
Záhorácký závitek
HanaS92 před 16 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
Sahula před 16 hodinami
Makronky
mares-mikulas před 17 hodinami
Pečené brambory s parmazánem
vanilj před 19 hodinami
Báječný perník
Lunaskira před 19 hodinami
Čínská "červená" polévka
Sporerova před 20 hodinami
Tématické fráze:
bretaňský koláč,
bretańský koláč far,
bretańský far,
far bretaňský koláč,
bretaňský čokoládový koláč,
koláč far,
far koláč,
far recept,
bretaňský řízek,
bretansky kolac recept,
bretonsky kolac far,
bretonský koláč,
bretaňský čokoládový dort,
bretaňský koláč se sušenými švestkami a rumem,
far-bretanský koláč,
recepty z fary,
bretonsky far,
bretansky svestkovy kolac,
bretaňský moučník,
bretaňský koláč se sušenými švestkami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
máslo,
mléko plnotučné,
rum,
cukr vanilinový,
švestky sušené
Komentáře (18)
nevím, proč sem dáváte recept, který ukazuje učebnicově pokažený Far Breton... Očividně jste těsto buďto přešlehala (nedělala jste to ručně) anebo jste pekla v jiné než tlusté kameninové nádobě...takže došlo k rozdělení/zdrcnutí těsta, což je samozřejmě špatně... Zadejte si do google Far Breton a uvidíte v obrázcích, jak to má vypadat...
FANTAZIE
Surovin takřka stejně, akorát z hl. mouky, bez másla, bez rumu
Prošel jsem si pár rcp i na fr. stránkách a protože čas subjektivně není mým pánem
Vejce s cukrem vyšlehána do pěny (2 minuty)
Vmíchána (šlehačem) osátá hl. mouka
Až po mouce na 3x zašleháno mléko (horké, bez ochlazování)
Bez dalšího odpočívání těsto vlito do formy (spodek od tahine 280 mm)
Teprve nyní pokladeno trnkami- stejně se utopily
Pečeno na 200°C; po 15´ jsem se lekl oříškově zbarveného koláče a teplotu snížil na 175°C
Celkově jsem pekl pouze 50´
Autorce děkuji za recept
FANTAZIE
***
Edit
V rcp není zmíněno, ale zatepla mi koláč přišel chutnější
Příště formu vysypu
Zkoušela jsi to i s jiným druhem ovoce?