

Naložený plísňový sýr se sušenými švestkami
Suroviny
- 1 ks plísňového sýra typu hermelín (já měla zn.albert)
- 80 g sušených švestek
- 3 stroužky česneku
- snítka rozmarýnu
- hvězdička badyánu
- mletá paprika
- dobrý olej na zalití
Postup přípravy receptu
Sýr odkrojíme tak, aby odkrojek tvořil tenkou "pokličku". Vnitřek zbytku vydlabeme.
Náplň připravíme tak, že několik vypeckovaných švestek odložíme stranou, zbylé podrtíme nebo rozsekáme na drobnou směsku.
Přidáme 1 prolisovaný stroužek česneku a asi 2 jehličky podrceného rozmarýnu, vydlabanou náplň sýra. Důkladně rozetřeme do pasty,já si pomohla mixérem.
Přiklopíme "pokličkou" sýra a lehce stiskem upevníme. Vložíme do čisté sklenice. Přidáme zbylé švestky,česnek,rozmarýn a badyán. Lehce poprášíme paprikou. Zalijeme kvalitním olejem a uzavřeme. Necháme v chladu nejméně 4 dny.
Poznámka od kuchařky
Olej jsem použila půl napůl slunečnicový a olivový.