Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ryby v semínkovém trojobalu s cibulovo bramborovým salátem

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 917 kJ /
1 653 kcal
Bílkoviny153,54 g
Tuky22,85 g
Vláknina39,31 g
Cholesterol 739 mg
Sodík 1,66 g
Sůl3,45 g
Sacharidy193,39 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejlépe den předem si připravíme salát, ale postačí i ráno před obědem. Krok 2: Oloupané cibule nakrájíme na tenké půlměsíčky a dáme na 2minuty do hrnce s vařící vodou. Poté přelijeme do cedníku a necháme okapat. Krok 3: Do mísy nakrájíme oloupané brambory na cca 5mm plátky, okurky nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle, přidáme okapanou cibuli a ochutíme solí a pepřem. Zalijeme nálevem, promícháme a necháme uležet. Krok 4: Vejce rozšleháme se šťávou a kůrou z citronu. Krok 5: Osušené filety osolíme, překrojíme na menší díly, obalíme v mouce, vejcích a strouhance se semínkem. Krok 6: Klademe na pánev s rozehřátým olejem a pozvolna smažíme do zlatavé barvy. Z každé strany přibližně 7minut. Podáváme se salátem, který si můžeme podle své chuti ještě doladit trochou octa a cukru.

Zveřejněno 13. 5. 2014

Poznámka autorky Anna Kocikova

Občas takto dělávám i z jiných druhů ryb, ale štikozubec je u nás oblíbený pro minimální množství kostí.

Syrová cibule nedělá někomu dobře a pro lepší stravitelnost je dobré, když se malinko spaří.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jV0y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jV0y

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

suslajda:rozmarynaH:děkuji:-K:-)

Honem s rybičkou na náš stůl, určitě je to moc dobré:-p:-p

Děkuji všem:-*:-K

Líbí se mi rybka i salátek:yes:

rybka báječná a lehký salátek, no prostě dobrota:yes::-D

no co říct jen, že bych si moc pochutnala, ryby miluji:yes::yes:

Pěkná rybka :-p

Tématické fráze:
lehký cibulovo bramborovy salat, ryba se salátem, ryby recepty, recepty ryba, cibulovo bramborovy salát, ryba recept, bramborový salát s cibulí, recepty ryb, štíka v trojobalu, recepty na ryby, recept na rybu, recepty ryby, recepty z ryb, ryby file v trojobalu, ryba a bramborový salát, štika recept, candát s bramborovým salátem, smazena štika s bramborovým salátem, mořská štika s bramborovým salátem, ryba bez kosti v trojobalu

Suroviny:
mořská štika, šťáva citronová, kůra citronová, vejce, mouka hladká, strouhanka, semínka lněná, sůl, olej, citron, salát, brambory, cibule, okurky sterilované, lák okurkový, sůl, pepř mletý, ocet, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu