Játrový sýr smažený v trojobalu

Pro začátečníky Doba přípravy: do 10minut i se smažením 19 názorů

Pro začátečníky Doba přípravy: do 10minut i se smažením 19 názorů

Suroviny 1 porce

3 plátky játrového sýra
Na obalení:
1 vejce
2 pl hladké mouky
6 pl strouhanky
olej na smažení
zelenina na ozdobu:
ledový salát
rajčata
žlutá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Asi 1,5 cm silná kolečka játrového sýra obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Obalené znovu namočíme do misky s vejcem a ještě jednou ve strouhance. Obalovka je silnější a lépe na sýru drží.

  2. Na pánvičku dáme rozehřát olej, vložíme obalený sýr a z každé strany opékáme zhruba 2+2 minuty do zlatava.

Poznámka od kuchařky

Byla jsem dnes večer už opravdu hodně líná a nechtělo se mi nic složitého k večeři vymýšlet. Tohle byla taková celkem chutná rychlovka bez ničeho, jen se zeleninkou, ale hodilo by se to i jako hlavní chod s bramborovou kaší a nějakým zeleninovým salátem. Není to finančně ani časově náročné.

Komentáře k receptu Játrový sýr smažený v trojobalu

  • casino casino

    Anna Kocikova:
    No, "Přání otcem myšlenky" neboli "Lidé rádi uvěří tomu, čemu uvěřit chtějí", že ;-)

    Odpovědět

  • mika59: Miladko,to by mohlo být ono:-)Měla jsem játrový sýr salámového tvaru od více výrobců a nikdy po rozbalení nebyl obalený žádnou vrstvičkou špeku.Játrové sýry ve stříbrném i zlatém staniolu byly vždy obalené špekem.Ale osmažené nám chutnají oba druhy:-8

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Anna Kocikova: Drahuško podle mně se játrový sýr lišil tou tenkou bílou vrstvou, asi špeku nebo co to bylo a salám i když byl hranatý byl bez toho.. Ale ráda jsem je měla oba.. Přiznám se, že smažit jsem nikdy nezkoušela..:-K;-)

    Odpovědět

  • casino: Děkuji za komentář:-8Po rozkliknutí prvního odkazu játrový SÝR na google jsem v prvním řádku otevřela 4 fotografii,kde je játrový sýr ve tvaru salámu a kde se píše,že "má specifický kulatý tvar":-)Pak se v tom má jeden vyznat,že:-D
    Já do použitých surovin vždy píšu ten název,který je uveden na obalu daného výrobku.V tomto případě"játrový sýr";-)
    Ale jinak není problém obalit a usmažit sýr hranatého tvaru,jak píšu v popisku pod fotkou:-)

    Odpovědět

  • casino casino

    ;-)
    "Játrový sýr smažený v trojobalu"
    No, pamatuji doby, kdy se ještě dbalo na rozdíl mezi
    játrovým SÝREM
    https://www.google.com/search?q=j%C3%A1trov%C3%BD+...
    a
    játrovým SALÁMEM
    https://www.google.com/search?q=j%C3%A1trov%C3%BD+...

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Blansch:Za komentář a hlavně za vyzkoušení děkuji;-):-K:-K
    Je to opravdu taková rychlovka a jak uvádím"pro začátečníky"nenáročné jak o financích,tak o čase:-)Dají se dělat různé laskominky,ale v dnešní době...
    Ještě jednou díky:-K

    Odpovědět

  • Blansch Blansch

    Dnes jsem dělala rychlý oběd s tímto paštikovým salámem. Dobrý, rychlý a levný oběd:-)Trojobal byl jen jedenkrát, pak jsem to hodila do friťáku a podala jako přílohu brambory a zeleninový salát.Mňam:yes:

    Odpovědět

  • lukas lukas(neregistrovaný)

    O boooze:-((

    Odpovědět

  • :-)Za komentíky i bodíky děkuji;-):-K
    Také jsem kdysi smíchala játrovou paštiku s kořením,vajíčkem a strouhankou na takové jako by "karbenátky"To osmažit šlo a nebyly špatné,ale paštiku,jako takovou bych asi též neměla odvahu osmahnout:-)Už jsem obalovala i hranatý játrový sýr ve staniolu,píšu to pod fotkou s játákem a také je to dobré.Hlavně záleží,jak tuhý ten játrák je-čím tužší,tím lepší:yes:Není to na jídlo 3 x v týdnu,ale taková menší úleva pro"kuchtíky"a odpočinutí od velkého vaření;-)

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

  • magdalenka magdalenka

    Mne by to určite veľmi chutilo. :yes: Játrový syr milujem a vysmážané veci tiež, hoci sa im snažím vyhnúť...;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Já jsem už taky obalovala paštiku z alobalu a byla moc dobrá a neroztekla se mi. Záleží holt na složení. Chuť znám, takže:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Aničko, to je docela zajímavý recept, který se mi líbí a někdy to musím vyzkoušet-láká to, paštiky my rádi. Dávám ti 5.bod:yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    No, myslela jsem si, že to nebude držet. Třeba plátek lanchmítu mi z pánve skoro zmizí:-OZůstane jenom tuk:-// Totéž jsem si myslela, že dopadne i s paštikou. Ale asi není zas tak špatná:-)) Určitě vyzkouším. :-K

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    BILKOVAI: ono to docela ale drží, zkoušela jsem něco podobně, co jsem psala zde ted a dobré:-K;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: smazeny jatrovy syr trojobal syr játrová paštika v trojobalu játrový sýr obalovaná paštika trojobal na sýr paštika v trojobalu játrový sýr recept játrový sýr složení recept na játrový sýr obalovana jatrova pastika trojobal obaleny jatrovy syr rychlý trojobal paštika v pozlatku jak obalit sir na smažení smazena pastika recepty z lanchmitu játrový sýr smažený syr v trojobalu