

Játrový sýr smažený v trojobalu
Suroviny 1 porce
- 3 plátky játrového sýra
- Na obalení:
- 1 vejce
- 2 pl hladké mouky
- 6 pl strouhanky
- olej na smažení
- zelenina na ozdobu:
- ledový salát
- rajčata
- žlutá paprika
Postup přípravy receptu
Asi 1,5 cm silná kolečka játrového sýra obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Obalené znovu namočíme do misky s vejcem a ještě jednou ve strouhance. Obalovka je silnější a lépe na sýru drží.
Na pánvičku dáme rozehřát olej, vložíme obalený sýr a z každé strany opékáme zhruba 2+2 minuty do zlatava.
Poznámka od kuchařky
Byla jsem dnes večer už opravdu hodně líná a nechtělo se mi nic složitého k večeři vymýšlet. Tohle byla taková celkem chutná rychlovka bez ničeho, jen se zeleninkou, ale hodilo by se to i jako hlavní chod s bramborovou kaší a nějakým zeleninovým salátem. Není to finančně ani časově náročné.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Játrový sýr smažený v trojobalu
-
Anna Kocikova:
No, "Přání otcem myšlenky" neboli "Lidé rádi uvěří tomu, čemu uvěřit chtějí", že -
mika59: Miladko,to by mohlo být ono
Měla jsem játrový sýr salámového tvaru od více výrobců a nikdy po rozbalení nebyl obalený žádnou vrstvičkou špeku.Játrové sýry ve stříbrném i zlatém staniolu byly vždy obalené špekem.Ale osmažené nám chutnají oba druhy
-
Anna Kocikova: Drahuško podle mně se játrový sýr lišil tou tenkou bílou vrstvou, asi špeku nebo co to bylo a salám i když byl hranatý byl bez toho.. Ale ráda jsem je měla oba.. Přiznám se, že smažit jsem nikdy nezkoušela..
-
casino: Děkuji za komentář
Po rozkliknutí prvního odkazu játrový SÝR na google jsem v prvním řádku otevřela 4 fotografii,kde je játrový sýr ve tvaru salámu a kde se píše,že "má specifický kulatý tvar"
Pak se v tom má jeden vyznat,že
Já do použitých surovin vždy píšu ten název,který je uveden na obalu daného výrobku.V tomto případě"játrový sýr"
Ale jinak není problém obalit a usmažit sýr hranatého tvaru,jak píšu v popisku pod fotkou -
"Játrový sýr smažený v trojobalu"
No, pamatuji doby, kdy se ještě dbalo na rozdíl mezi
játrovým SÝREM
https://www.google.com/search?q=j%C3%A1trov%C3%BD+...
a
játrovým SALÁMEM
https://www.google.com/search?q=j%C3%A1trov%C3%BD+... -
Blansch:Za komentář a hlavně za vyzkoušení děkuji
Je to opravdu taková rychlovka a jak uvádím"pro začátečníky"nenáročné jak o financích,tak o časeDají se dělat různé laskominky,ale v dnešní době...
Ještě jednou díky -
Dnes jsem dělala rychlý oběd s tímto paštikovým salámem. Dobrý, rychlý a levný oběd
Trojobal byl jen jedenkrát, pak jsem to hodila do friťáku a podala jako přílohu brambory a zeleninový salát.Mňam
-
O boooze
-
Za komentíky i bodíky děkuji
Také jsem kdysi smíchala játrovou paštiku s kořením,vajíčkem a strouhankou na takové jako by "karbenátky"To osmažit šlo a nebyly špatné,ale paštiku,jako takovou bych asi též neměla odvahu osmahnoutUž jsem obalovala i hranatý játrový sýr ve staniolu,píšu to pod fotkou s játákem a také je to dobré.Hlavně záleží,jak tuhý ten játrák je-čím tužší,tím lepší
Není to na jídlo 3 x v týdnu,ale taková menší úleva pro"kuchtíky"a odpočinutí od velkého vaření
-
-
Mne by to určite veľmi chutilo.
Játrový syr milujem a vysmážané veci tiež, hoci sa im snažím vyhnúť...
-
Já jsem už taky obalovala paštiku z alobalu a byla moc dobrá a neroztekla se mi. Záleží holt na složení. Chuť znám, takže
-
Aničko, to je docela zajímavý recept, který se mi líbí a někdy to musím vyzkoušet-láká to, paštiky my rádi. Dávám ti 5.bod
-
No, myslela jsem si, že to nebude držet. Třeba plátek lanchmítu mi z pánve skoro zmizí
Zůstane jenom tuk
Totéž jsem si myslela, že dopadne i s paštikou. Ale asi není zas tak špatná
Určitě vyzkouším.
-
BILKOVAI: ono to docela ale drží, zkoušela jsem něco podobně, co jsem psala zde ted a dobré