Suroviny
Porce: 1 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 286 kJ / 307 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,45 g |
Tuky | 26,39 g |
Vláknina | 7,63 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 13,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Česnek utřeme se solí a smícháme ho s kořením. Přidáme trochu oleje a vzniklou kašičkou potřeme očištěnou jehněčí kýtu. Pak ji pokapeme rozehřátým máslem a necháme do druhého dne odležet.
Krok 2: Před pečením v pekáčku rozehřejeme trochu oleje a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Na ni dáme připravenou kýtu, podlijeme ji vodou a za občasného podlití, přelití vypečenou šťávou a obracení upečeme doměkka. Ke konci pečení přelijeme maso zbytkem másla a dopečeme ho dozlatova.
Krok 3: Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple. Podáváme s opečenými bramborami, popřípadě s rýží, nebo také s kroupami se zeleninou.
Zveřejněno 28. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marinovaná jehněčí kýta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z9ly
Moje poznámka
Marinovaná jehněčí kýta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z9ly
Nejnovější recepty
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 2 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 3 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 11 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 11 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 25 minutami
Sýrová roláda
Fitulka před 26 minutami
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 28 minutami
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 2 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 2 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 9 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 12 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 12 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 12 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 13 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí kyta,
ovčí kýta,
jehněčí kýta recept,
kůzlečí kýta recepty,
marinovaná jehněčí kýta,
kůzlečí kýta,
marinovane jehneci,
recept na jehněčí kýtu,
recept kůzlečí kýta,
jehněčí kýta cena,
ovčí kýta recept,
jehněčí recept,
jehněčí kýta recepty,
kuchařské recepty pro každý den,
ovci kyta recepty,
kůzlečí kýta recept,
recept ovčí kýta,
recepty jehneci kyta,
marinované jehněčí maso,
recept jehněčí kýta
Suroviny:
kýta jehněčí,
česnek,
tymián,
majoránka,
bazalka čerstvá,
pepř mletý,
sůl,
olej olivový,
cibule,
máslo
Komentáře (35)
Jo, občas se zadaří, to je fakt. Já zase koupila minule v hospodě 4,5 kila srnčího za tři stovky
recept je krásný, nepřeplácaný.. moc se mi líbí, taktéž foto velmi zdařilé
jen to skopové, jaksi chybí
a jako Eliz.. nikdy jsem skopové nepřipravovala, láká mě to a taktéž mám před ním respekt
ty máš ovšem za tuto krásu bodík