Jehněčí kýta na žampiónech

Suroviny

500 g jehněčí kýty
2-3 cibule
300 g žampionů
sůl
mletý pepř
mletá paprika
50 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Jehněčí kýtu zbavíme blan a šlach - někdy to je celkem obtížné. Omyjeme a ubrouskem otřeme. Nakrájíme na 4 menší díle.

  2. Ze všech stran kýtu posypeme solí, pepřem a mletou paprikou. Umístíme kýtu do vymazaného pekáčku a tam přidáme nahrubo nakrájené žampiony a cibulu nakrájenou na osminky.

  3. Na kýtu položíme plátky másla a vložíme do trouby (200°C). Předtím ještě pekáček pokryjeme alobalem.

  4. Pečeme 10 minut a ztlumíme teplotu na 180°C, a pečeme asi necelou hodinu.

  5. Jednou za čas podlijeme kýtu výpekem.

Poznámka od kuchařky

K tomu jsem měla brambory, ale klidně by se tam hodila i rýže nebo hranolky.

PS: Moje první fotky pro Internet, přístě mi to snad půjde líp.

Komentáře k receptu Jehněčí kýta na žampiónech

Tématické fráze: jehněčí kýta na houbách jehněčí kýta jehneci minutka jehneci minutky jehněčí kýta minutka minutkova jehněčí kyta minutka z jehneci kyty jehneci kyta recepty jelení kýta se žampiony jehněčí kýta jako minutka minutky z jehněčí kýty plněná jehněčí kýta kýta na žampionech jehněčí recepty skopové se žampiony recepty z jehněčí kýty co z jehněčí kýty jehněčí kýta na paprice jehneci na žapionech pečené jehněčí na na na žampionech