Jehněčí kýta na smetaně

Ivace64 Kuchařka: Ivace64

Jiné maso 3 názory

Suroviny

750 g jehněčí kýty
150 g slaniny
1 velká cibule
kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer)
sůl
tymián
bobkový list
nové koření
celý pepř
1 malá sklenička Halali
špetka koření na divočinu
1-2 lžíce plnotučné hořčice
máslo podle chuti
250 ml smetany na šlehání
2 lžičky polohrubé mouky na zahuštění
1/2 omytého citronu
2 lžíce cukru
masový vývar
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve zprudka opečeme ze všech stran v hlubší nádobě (vhodné do trouby) prošpikovanou jehněčí kýtu. Dáme stranou. Na másle orestujeme cibuli, všechnu omytou a pokrájenou kořenovou zeleninu. Přidáme cukr.

  2. Restujeme, dokud zelenina neztmavne. Maso vrátíme zpět k zelenině, okořeníme, přidáme Halali, kousek omytého citronu a hořčici. Podlijeme vývarem. Nádobu přikryjeme pokličkou a vložíme do předehřáté trouby.

  3. Dusíme do změknutí masa. Poté vyndáme citron, koření a zeleninu rozmixujeme ručním mixerem. Přidáme rozmíchanou mouku s vývarem nebo s vodou a necháme cca 12 - 15 minut provařit.
    Nakonec přidáme smetanu a už jen lehce provaříme. Případně dochutíme solí.

  4. Podáváme s domácím houskovým knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jehněčí kýta na smetaně

Tématické fráze: jehneci kyta na zelenině jehněčí kýta recepty jehněčí kýta recepty jehněčí kýta jehněčí kýta recepty jehněčí nasmetaně příprava jehněčí kýty jehněčí kýta recept recept na jehněčí kýtu jehněčí kýta na hořčici jehněcí na smeteně jehněčí kyta s kořenovou zeleninou jehneci na korenove zelenine recepty na jehněčí kýtu jedněčí na smetaně recept recepty z jehněčí kýty na korenove zelenine na smetane jehněčí kýta nejlepší recept skopové na smetaně jehněči do trouby

Zapomněl/a jsem heslo