Jehněčí kýta na smetaně

Suroviny

750 g jehněčí kýty
150 g slaniny
1 velká cibule
kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer)
sůl
tymián
bobkový list
nové koření
celý pepř
1 malá sklenička Halali
špetka koření na divočinu
1-2 lžíce plnotučné hořčice
máslo podle chuti
250 ml smetany na šlehání
2 lžičky polohrubé mouky na zahuštění
1/2 omytého citronu
2 lžíce cukru
masový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve zprudka opečeme ze všech stran v hlubší nádobě (vhodné do trouby) prošpikovanou jehněčí kýtu. Dáme stranou. Na másle orestujeme cibuli, všechnu omytou a pokrájenou kořenovou zeleninu. Přidáme cukr.

  2. Restujeme, dokud zelenina neztmavne. Maso vrátíme zpět k zelenině, okořeníme, přidáme Halali, kousek omytého citronu a hořčici. Podlijeme vývarem. Nádobu přikryjeme pokličkou a vložíme do předehřáté trouby.

  3. Dusíme do změknutí masa. Poté vyndáme citron, koření a zeleninu rozmixujeme ručním mixerem. Přidáme rozmíchanou mouku s vývarem nebo s vodou a necháme cca 12 - 15 minut provařit.
    Nakonec přidáme smetanu a už jen lehce provaříme. Případně dochutíme solí.

  4. Podáváme s domácím houskovým knedlíkem.

Komentáře k receptu Jehněčí kýta na smetaně

Tématické fráze: jehněčí kýta jehněčí kýta recept recept na jehněčí kýtu jehneci kyta na zelenině jehněčí kýta recepty jehněčí recepty příprava jehněčí kýty jehněčí recept jehneci s halali recepty jehněčí kýta recepty jehněčí kýta jehnečí kýta nejlepší recepty recept jehnečí kýta recepty z jehněčí kýty jehněčí kýta nejlepší recept jehněčí nasmetaně jehneci na halali skopové na halalí recept jehněší kýta recept jehněčí maso na smetaně