Suroviny
Porce: dle potreby
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 758 kJ / 1 137 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,80 g |
| Tuky | 13,61 g |
| Vláknina | 12,60 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 2,47 g |
| Sůl | 6,23 g |
| Sacharidy | 241,06 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 28. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Grilovaná žebírka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zmN7
Moje poznámka
Grilovaná žebírka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zmN7
Nejnovější recepty
Vanilkové pralinky
Přidáno před 5 minutami
Staročeský kuba
Přidáno před 3 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 4 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 6 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 8 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno 17. 12. 2025 13:26:45
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Muffiny s kousky čokolády
ZoeRumpikova před 1 hodinou
Kokosovo-pomerančové crinkles sušenky
veronika_straka před 1 hodinou
Těsto na pizzu
Filomenka před 1 hodinou
Šunkofleky
veronika_straka před 2 hodinami
Skořicové rohlíčky
Noumik před 2 hodinami
Vepřové kostky po bratislavsku
BinaSa před 3 hodinami
Bílkový chlebíček
Jajav před 5 hodinami
Zelná polévka strýce Jiřího
Vaha 1972 před 6 hodinami
Zapečená krkovička se žampiony a zakysanou smetanou
Ivet88 před 6 hodinami
Jemné kokosové cukroví
Verunkavh před 6 hodinami
Tématické fráze:
marináda na žebírka,
grilovaná žebra,
marináda na grilované maso,
grilovaná vepřová žebírka,
grilovaní žebírek,
grilovaná žebra recepty,
grilovaná žebra recept,
grilování recepty,
grilovací marinády,
grilovací marinády recepty,
grilování žebírek, recepty,
grilovane zebra,
marináda na grilovaná žebra,
grylovana žebírka,
marináda na grilování žebírek,
zebirka,
grilovana veprova zebirka recept,
marinády na žebírka,
žebírka marináda,
recept grilovaná žebra
Suroviny:
koření dry rub,
cukr hnědý,
sůl,
česnek,
paprika čerstvá červená,
hořčice,
koření chilli,
pepř,
kečup sladký,
pivo černé,
cukr hnědý,
šťáva citronová,
ocet,
omáčka worcesterová,
sůl,
česnek,
cibule,
olej
Komentáře (7)
Pokud jde o dobu, platí zásada že raději déle a při nižší teplotě. Americas Test Kitchen doporučuje 120°C, dvě hodiny s kostí dolů, přikryté volně alobalem a pak ještě pod poklicí, pak otočit a ještě 1 a 1/2 hodiny z druhé strany. Pro úsporu času a míň starostí žebírka předpékají v troubě nebo předvařují. Takhle je to ale lepší.
Ještě bych rád dodal, že žebírka mají na straně kostí tenkou blánu, kterou je dobré před grilováním odstranit. Dává masu přiboudlou chuť.