Grilovaná žebírka

Karolina Kuchař:

Doba přípravy: dle poctu kusu dle potreby Grilování 5 názorů

21

Suroviny

vepřová žebírka se před grilování zásadně nenakládají a nebo nepředvařuji!!!
koření Dry Rub
1/2 hrnku hnědého cukru
1/4 hrnku soli
1/4 hrnku česneku (v prášku)
1/4 hrnku čerstvé papriky
1 lžička práškové hořčice
1 Lžíce chilli prášku
1 Lžíce pepře
(smíchat a dobře vmasírovat do žebírek tak 1/2 hod před grilováním)
Omáčka:
1 hrnek kečupu
1/2 hrnku tmavého piva
1 Lžíci hnědého cukru
1 lžičku citrónové stavy
1 Lžíci octa
1 lžičku Worcestrové omáčky
sůl
1 stroužek česneku
1/4 hrnku jemně nakrájené cibule
1 lžíce oleje
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

(Na oleji zeskelnatět cibulku, přidat rozetřený česnek a okamžitě přidat

ketchup a vše ostatní, nechat pod pokličkou jemně bublat 1 hodinu, přidat vodu,

je-li to později moc husté .

Omáčku přidávám na žebírka až posledních 10 minut grilování a potom po

grilování.

Grilování musí být pomalé a ne přímo nad ohněm, na plátek žebírek 12 žebírek

tak 1.5 hodiny.)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Grilovaná žebírka

  • savlinka savlinka

    já je dnes dělala také,ale jinak dle tohoto receptu:yes:http://www.labuznik.cz/recept/grilovana-veprova-ze...

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    preco sa rebierka nemaju marinovat?

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    Určitě dávat omáčku až těsně před dohotovením a pak na na hotové. Když to budete grilovat celou dobu s ní, připálí se a zhořkne. Na ochucení masa je ten dry rub, směs která se do masa vetře a nechá odležet.
    Pokud jde o dobu, platí zásada že raději déle a při nižší teplotě. Americas Test Kitchen doporučuje 120°C, dvě hodiny s kostí dolů, přikryté volně alobalem a pak ještě pod poklicí, pak otočit a ještě 1 a 1/2 hodiny z druhé strany. Pro úsporu času a míň starostí žebírka předpékají v troubě nebo předvařují. Takhle je to ale lepší.:-p
    Ještě bych rád dodal, že žebírka mají na straně kostí tenkou blánu, kterou je dobré před grilováním odstranit. Dává masu přiboudlou chuť.:-(

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Teda 1/4 hrnku soli, to je síla, ale je tam zase cukr. Marinády si dělám stylem-"hatláma, patláma":-)):-D, ale tahle mne hodně zaujala. Zrovna 2-3 dny tomu, dcera si ode mne vzala nějaké žebírka, že jdou na zahradu a na 10 min. je u mne povařila. Jinak to teda neděláme. A taky je zajímavé, že marináda se dává až posledních 10 minut před dokončením, no, snad bych to poznala:-8, ale co do té doby? Grilovat je jen tak, úplně bez ničeho? byla bych ráda, kdybys mi Karolino odpověděla, moc mne to zajímá:-8

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    ...mně se nejvíc líbí na grilovací marináda...:yes::yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo