Grilovaná žebírka

Karolina Kuchař:

Doba přípravy: dle poctu kusu dle potreby Grilování 5 názorů

21

Suroviny

vepřová žebírka se před grilování zásadně nenakládají a nebo nepředvařuji!!!
koření Dry Rub
1/2 hrnku hnědého cukru
1/4 hrnku soli
1/4 hrnku česneku (v prášku)
1/4 hrnku čerstvé papriky
1 lžička práškové hořčice
1 Lžíce chilli prášku
1 Lžíce pepře
(smíchat a dobře vmasírovat do žebírek tak 1/2 hod před grilováním)
Omáčka:
1 hrnek kečupu
1/2 hrnku tmavého piva
1 Lžíci hnědého cukru
1 lžičku citrónové stavy
1 Lžíci octa
1 lžičku Worcestrové omáčky
sůl
1 stroužek česneku
1/4 hrnku jemně nakrájené cibule
1 lžíce oleje
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

(Na oleji zeskelnatět cibulku, přidat rozetřený česnek a okamžitě přidat

ketchup a vše ostatní, nechat pod pokličkou jemně bublat 1 hodinu, přidat vodu,

je-li to později moc husté .

Omáčku přidávám na žebírka až posledních 10 minut grilování a potom po

grilování.

Grilování musí být pomalé a ne přímo nad ohněm, na plátek žebírek 12 žebírek

tak 1.5 hodiny.)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Grilovaná žebírka

  • savlinka savlinka

    já je dnes dělala také,ale jinak dle tohoto receptu:yes:http://www.labuznik.cz/recept/grilovana-veprova-ze...

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    preco sa rebierka nemaju marinovat?

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    Určitě dávat omáčku až těsně před dohotovením a pak na na hotové. Když to budete grilovat celou dobu s ní, připálí se a zhořkne. Na ochucení masa je ten dry rub, směs která se do masa vetře a nechá odležet.
    Pokud jde o dobu, platí zásada že raději déle a při nižší teplotě. Americas Test Kitchen doporučuje 120°C, dvě hodiny s kostí dolů, přikryté volně alobalem a pak ještě pod poklicí, pak otočit a ještě 1 a 1/2 hodiny z druhé strany. Pro úsporu času a míň starostí žebírka předpékají v troubě nebo předvařují. Takhle je to ale lepší.:-p
    Ještě bych rád dodal, že žebírka mají na straně kostí tenkou blánu, kterou je dobré před grilováním odstranit. Dává masu přiboudlou chuť.:-(

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Teda 1/4 hrnku soli, to je síla, ale je tam zase cukr. Marinády si dělám stylem-"hatláma, patláma":-)):-D, ale tahle mne hodně zaujala. Zrovna 2-3 dny tomu, dcera si ode mne vzala nějaké žebírka, že jdou na zahradu a na 10 min. je u mne povařila. Jinak to teda neděláme. A taky je zajímavé, že marináda se dává až posledních 10 minut před dokončením, no, snad bych to poznala:-8, ale co do té doby? Grilovat je jen tak, úplně bez ničeho? byla bych ráda, kdybys mi Karolino odpověděla, moc mne to zajímá:-8

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    ...mně se nejvíc líbí na grilovací marináda...:yes::yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: marináda na žebírka grilovaná žebra marináda na grilované maso grilovaná žebra recepty grilovaní žebírek grilovaná žebra recept grilovaná vepřová žebírka grilovací marinády grilovací marinády recepty grilování žebírek, recepty grilovane zebra marináda na grilování žebírek marináda na grilovaná žebra zebirka grilovana veprova zebirka recept recept grilovaná žebra grilovaná vepřová žebra grilované vepřové žebírka marinády na žebírka žebírka marináda

Zapomněl/a jsem heslo