Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Arašídové hrudky s kustovnicí čínskou

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizalka zizalka

Snadný

Suroviny

Porce: na 80 malých sušenek

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 682 kJ /
1 836 kcal
Bílkoviny50,18 g
Tuky109,06 g
Vláknina11,75 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 2,04 g
Sůl1,03 g
Sacharidy157,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180°C, nachystáme si 2 plechy vyložené pečícím papírem. Krok 2: V míse vyšleháme arašídové máslo a heru s cukrem a sirupem, zašleháme vejce, pak vmícháme mouku se sodou a práškem do pečiva, nakonec zamícháme na drobno pokrájenou čokoládu a kustovnici. Krok 3: Z těsta rukou nebo s pomocí malé lžičky tvarujeme hrudky velikosti velkého lískového ořechu. Hrudky klademe na plech v dostatečných rozestupech, pečením se trochu rozjedou do stran. Krok 4: Pečeme 10 - 15 min, v polovině pečení plech vytáhneme a párkrát s ním klepneme o pracovní plochu, ze sušenek tím vyženeme vzduch a ty pak zůstanou krásně měkké a křupavé.

Zveřejněno 4. 7. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VyZM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VyZM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Všem děkuju za kladné hodnocení :-8
Tejaja:doma to máme podobně, samotné nikomu nechutná, ale aspoň ho nemusím před nikým schovávat:-))

:yes: Arašidové maslo ako nátierka mi nechutí, ale do pečiva a do dressingu na šaláty je jedinečné. Ukladám, niekedy vyskúšam. :-D:yes:;-)

Musí být výborné:yes:

Tématické fráze:
arašídové hrudky, recepty z kustovnice, peceny caj z kustovnice, recepty s kustovnici, kureci nudlicky s kustovnici, recepty s kustovnice, kustovnice recepty, marmeláda z kustovnice, arašídové máslo recepty cina, ořechové hrudky v sirupu, sušenky s kustovnicí, cukroví s kustovnice, kure s kustovnici cinskou, kustovnice recepty, koláč s kustovnicí, recepty kustovnice, kustovnice-recepty, kari s kustovnicí, cukroví s kustovnicí, hrudky z arašídového másla

Suroviny:
máslo arašídové, tuk hera, cukr třtinový, sirup oříškový do kávy, vejce, mouka hladká, prášek do pečiva, soda jedlá, čokoláda, kustovnice

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu