Po domácku udělaná čínská "křehká kachna"
Křehká kachna je jedním z nejoblíbenějších jídel v asijských bufetech. S tímto receptem, který využívá typické omáčky, hravě zvládnete tuto pochoutku vykouzlit i v pohodlí vaší kuchyně. Stupeň propečení zvolte dle vlastní chuti.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 273 kJ / 65 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,00 g |
| Tuky | 0,06 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 30 mg |
| Sodík | 3,24 g |
| Sůl | 8,10 g |
| Sacharidy | 13,20 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 7. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Po domácku udělaná čínská "křehká kachna"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JjX2
Moje poznámka
Po domácku udělaná čínská "křehká kachna"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JjX2
Nejnovější recepty
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 9 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 14 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 15 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno 15. 12. 2025 18:22:09
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 6 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 6 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 8 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 8 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 8 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 9 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 9 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 9 hodinami
Drožďová pomazánka s vločkami
magdalenka před 10 hodinami
Bezlepková vánoční štola
mirka3 před 10 hodinami
Tématické fráze:
voňavá křehká kachna recept,
voňavá a křehká kachna recept,
kachní prsíčka na čínský způsob,
křehká kachna,
kachna po thajsku,
kachna po thajsku recept,
čínská voňavá křupavá kachna,
čínská voňavá křupavá kachna,
čínská voňavá křupavá kachna,
čínská voňavá křupavá kachna,
čínská voňavá křupavá kachna,
čínská voňavá křupavá kachna,
čínská voňavá křupavá kachna,
kachna na čínský způsob,
vonava a krehka kachna,
křupavá kachní prsa po čínsku,
křehká křupavá kachna,
recept na čínskou kachnu,
křupava kachna,
křehká kachní prsíčka
Suroviny:
prsa kachní,
solamyl,
pepř mletý,
sůl,
omáčka sojová tmavá,
ústřicová omáčka,
omáčka worcesterová,
omáčka thajská pad thai
Komentáře (10)
Kamarád, když ji peče, dělá si směs na glazuru, která udělá křupku z těchto surovin a má to báječnou chuť:
1 lžíce medu
1 lžíce suchého sherry(suché proto, aby to nebylo s tím medem a cukrem přeslazené)
1 lžíce sojové omáčky
lžička tmavého třtinového cukru
a nakonec si umíchá směs koření, aby odpovídalo zhruba lžičce z:
badyánu, fenyklu, skořice, hřebíčku, pepře
jinak teda musím ještě poznamenat, že on žije a pracuje v Číně a kachnu tady pekl v "českých" podmínkách, aby se zkusil co nejvíce přiblížit jejich chuti
A šup tam s bodem