Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 650 kJ / 4 218 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 112,07 g |
| Tuky | 38,59 g |
| Vláknina | 34,98 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 2,63 g |
| Sůl | 6,34 g |
| Sacharidy | 838,43 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 9. 7. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čínská smažená rýže na curry - videoškola
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E7Xk
Moje poznámka
Čínská smažená rýže na curry - videoškola
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E7Xk
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 21 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 22 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 22 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 2 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 2 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 2 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 2 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 3 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 4 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 4 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 5 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 6 hodinami
Tématické fráze:
čínská rýže,
smažená rýže na kari,
čínská rýže,recept,
kuchař ví jak uvařit rýži,
kuchař ví rýže,
recept čínská rýže,
smazena rýže,
cinska rize,
indicka smazena ryze,
smazena rize,
čínská rýže recept,
čínské ryze,
čínská kari ryze,
smažená indická ryze,
čínská pečená rýže,
youtube čínské koření složení,
čínská kari,
pečená rýže na čínský způsob,
smazena kari zeleninova ryze,
čínská rýže s vejcem
Suroviny:
olej,
česnek,
vejce,
cibulka jarní,
rýže,
zelenina,
omáčka sojová,
koření kari,
sůl,
pepř,
kurkuma
Komentáře (10)
Madras curry se v Číně a nejen v Číně používá a zdejší řetězec čínského a azijskeho jídla si ji sam míchá nehledě na to ze v čínské kuchařce vždy najdete recept na tuto sypkou směs.V Thajsku se složení na žluté curry trochu liší. V malajzii se pouziva ta britska atd. Ale v Číně se používá právě tato britská směs.
Indočínská kuchyně vám pravděpodobně také nic neříká. Prostě se zkuste trochu vice zajímat o historii a jídlo a jak se tyto veci vzájemně prekryvaji než začnete z někoho dělat blbce. Tohle je úžasný recept a stojím si za nim. A pokud ma ještě někdy pocit ze to není OK,tak at okamzite uploaduje ten správný jinak zálezte do der ubozaci.
Žluté kari koření - tedy směs koření madraského typu je součástí indické kuchyně a leží více jak 2000 km od čínských hranic.
To je jako kdybyste na knedlíky s vařeným hovězím nalila marockou harisu rozředěnou ve vodě a prohlásila to za českou rajskou omáčku.
Pokud chcete, aby to byla smažená rýže, která se vaří v číně, tak na tom oleji spolu s česnekem smažte čerstvý zázvor a chilli papričku. Bez kari se pak obejdete.
A i v té Indii kari koření dávají hned na začátek do oleje, aby se rozvonělo.
Mimochodem - čína je země, nikoliv pokrm.