Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 650 kJ / 4 218 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 112,07 g | 
| Tuky | 38,59 g | 
| Vláknina | 34,98 g | 
| Cholesterol | 1,04 g | 
| Sodík | 2,63 g | 
| Sůl | 6,34 g | 
| Sacharidy | 838,43 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 9. 7. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Čínská smažená rýže na curry - videoškola
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E7Xk
Moje poznámka
					
				
Čínská smažená rýže na curry - videoškola
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E7Xk
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 10 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 3 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 5 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 6 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 6 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 7 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 8 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 9 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 9 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 9 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 10 hodinami
						Tématické fráze:
						
							čínská rýže, 
						
						
							smažená rýže na kari, 
						
						
							čínská rýže,recept, 
						
						
							kuchař ví jak uvařit rýži, 
						
						
							kuchař ví rýže, 
						
						
							recept čínská rýže, 
						
						
							smazena rýže, 
						
						
							cinska rize, 
						
						
							indicka smazena ryze, 
						
						
							smazena rize, 
						
						
							čínská rýže recept, 
						
						
							čínské ryze, 
						
						
							čínská kari ryze, 
						
						
							smažená indická ryze, 
						
						
							čínská pečená rýže, 
						
						
							youtube čínské koření složení, 
						
						
							čínská kari, 
						
						
							pečená rýže na čínský způsob, 
						
						
							smazena kari zeleninova ryze, 
						
						
							čínská rýže s vejcem
						
					
						Suroviny:
						
							olej, 
						
						
							česnek, 
						
						
							vejce, 
						
						
							cibulka jarní, 
						
						
							rýže, 
						
						
							zelenina, 
						
						
							omáčka sojová, 
						
						
							koření kari, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř, 
						
						
							kurkuma
						
					
	
			
Komentáře (10)
Madras curry se v Číně a nejen v Číně používá a zdejší řetězec čínského a azijskeho jídla si ji sam míchá nehledě na to ze v čínské kuchařce vždy najdete recept na tuto sypkou směs.V Thajsku se složení na žluté curry trochu liší. V malajzii se pouziva ta britska atd. Ale v Číně se používá právě tato britská směs.
Indočínská kuchyně vám pravděpodobně také nic neříká. Prostě se zkuste trochu vice zajímat o historii a jídlo a jak se tyto veci vzájemně prekryvaji než začnete z někoho dělat blbce. Tohle je úžasný recept a stojím si za nim. A pokud ma ještě někdy pocit ze to není OK,tak at okamzite uploaduje ten správný jinak zálezte do der ubozaci.
Žluté kari koření - tedy směs koření madraského typu je součástí indické kuchyně a leží více jak 2000 km od čínských hranic.
To je jako kdybyste na knedlíky s vařeným hovězím nalila marockou harisu rozředěnou ve vodě a prohlásila to za českou rajskou omáčku.
Pokud chcete, aby to byla smažená rýže, která se vaří v číně, tak na tom oleji spolu s česnekem smažte čerstvý zázvor a chilli papričku. Bez kari se pak obejdete.
A i v té Indii kari koření dávají hned na začátek do oleje, aby se rozvonělo.
Mimochodem - čína je země, nikoliv pokrm.