Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mřížkový koláč

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eviik a Miira Eviik a Miira

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 077 kJ /
3 365 kcal
Bílkoviny51,36 g
Tuky163,11 g
Vláknina11,75 g
Cholesterol 720 mg
Sodík 186 mg
Sůl0,72 g
Sacharidy416,91 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených surovin vypracujeme těsto. Krok 2: Dvě třetiny rozválíme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.Potřeme marmeládou a posypeme sekanými oříšky nebo můžeme střídavě potřít marmeládou a tvarohem, který si ochutíme dle vlastní chuti. Krok 3: Z třetího dílu těsta uděláme mřížky. Troubu předehřejeme na 180°C a dáme péct.

Zveřejněno 7. 11. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mřížkový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p8kr

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mřížkový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p8kr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Právě se peče mám doma velký hladoví chlapy tak že jsem ho udělala rovnou z dvojitý dávky dělal se krásně těsto vláčné chutné :-p

Jana Habadová 9. 2. 2014 18:02
Právě jsem ho dala do trouby,uvidíme chutově ale jinak těstíčko bezva,velmi dobře se s ním pracuje,je namísto másla jsem dala máslovou Heru.Takže chválím.
:yes:

Dneska jsem ho dělala s tvarohem a hrozinkama. Musím říct že to byl boj položit tu placku na plech :D ale jinak je moc dobrý a doma moc chválili takže spokojenost :))
;-):yes::yes:

Jééé to néééé:-D jen sem to tak dělala podle oka a trefila sem to:-)

Krásný koláč, ty jsi ty odstupy mřížek asi měřila ;-)že je máš
tak perfektní:yes:Posílám bodík:yes:

Tak tohle je fakt úžsné - náš taťka miluje mřížkové koláče na sto způsobů... Až bude příležitost, určitě využiju váš recept a oslním....:-D:yes: :yes: :yes:

Teda, to vypadá moc pěkně a věřím, že je tento koláč i moc dobrý.

Fotku po upečení nemám,bo mi to zbaštili:-D,ale vypadá to v podstatě stejně,jen to těsto má takovou zlatohnědou barvu,trochu ty mřížky nabydou a krásně to voní tím hřebíčkem:-)

:-O:yes: - ta fotka je za syrova že? Jak to vypadalo po upečení? ;-)

krásná práce :yes:

Kdybyste mě viděli nebo spíš slyšeli,když dělám mřížky:-D ....jinak mluvím docela slušně:-D ale dík za hodnocení,hlavně,aby vám chutnala;-)Do tvarohu sem přidala i rozinky.

No to je ale pěkná práce, první bod ode mě:yes:!

Tématické fráze:
mřížkový koláč, mrizkovy kolac recept, mříškový koláč, mřížkový koláč s marmeládou, recept na mřížkový koláč, mřížkový koláč z bramborového těsta, mřížková buchta s marmeládou, mřiškovi koláč, mřížkoví kolač, recepty mřížkový koláč, mřížový koláč, recept mrizkovy kolac, mřížková koláč s marmeládou, koláč mřížkový, bramborový mřížkový koláč, mřížkový, mrizkovy kolac recepty, dobrý mřížkový koláč, mřížkovýkoláč, mřížkové koláče

Suroviny:
mouka hladká, cukr, máslo, prášek do pečiva, vejce, skořice mletá, koření hřebíček, mléko, marmeláda rybízová

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu