Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 099 kJ / 741 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,51 g |
Tuky | 2,72 g |
Vláknina | 10,64 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 21 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 166,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krupici s cukrem rozmícháme ve vodě a necháme chvíli bobtnat.
Krok 2: Pak ji vaříme za stálého míchání asi 8 minut.
Krok 3: Přendáme do mísy na šlehání, přidáme nastrouhanou kůru z celého citronu a i šťávu z citronu, propasírovane ovoce či zavařeninu a šleháme tak dlouho, az kaše nabyde a vystydne.
Krok 4: Tuto pěnu naplníme do hlubších talířků a ozdobíme ovocem, kompotem.
Zveřejněno 15. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krupicová pěna
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XLjg
Moje poznámka
Krupicová pěna
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XLjg
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 6 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 17 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 21 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Missa25 před 7 minutami
Kefírové lívance II
vavravictoria1 před 19 minutami
Klasická koprová omáčka s vejcem
frantisek66 před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
Pisarak před 1 hodinou
Vepřová kotleta s houskovým knedlíkem
Pisarak před 1 hodinou
Toskánský bůček
poirotka před 2 hodinami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 2 hodinami
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 3 hodinami
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 4 hodinami
Tématické fráze:
krupicová kaše s tvarohem,
krupicová kuše recept,
krupicovy mousse,
diskuse k delene strave,
ovocná pena z krupice,
kam patri tvaruzky u delene stravy,
nové recepty k dělené stravě,
krupicová kaše dělená strava,
krupicovo tvarohové flameri,
jak opravit kysele jidlo,
kaše nabyde,
dr, krupicova,
recept na krupicovou pěnu,
citronová kůra v dělené stravě,
pěna na jidla,
moučník krupicová pěna
Suroviny:
voda,
krupice,
citron,
cukr,
protlaku z čerstvého ovoce
Komentáře (8)
Tady se mi líbí, že když se jeden ukecne, tak má po dobu do dalšího komentáře možnost svůj přežblept opravit...
Taky jsem si říkal, že vás třeba z vašeho omylu vyvede sunny.sofi: která se tu dělené stravě věnuje...
Takže, milá babko
Jen pro zajímavost:
sterilovaná rajčata, zahřívané sýry, tepelně upravené ryby a maso = zvířátka
syrová rajčata, tvaroh, kyselé ryby a tatarák = neutrální
Salámy!!! = neutrální
A věřte mi, funguje to! Bych o tom mohl napsat elaborát...
Na jídlo jsem měl osůbku, které dělá dobře dělená strava; uvařil jsem tedy z vody, z citronu dal jenom kůru přidal kus másla a obarvil borůffkama. Bylo to fajne