Postup přípravy
Krok 1: Tak ako kolace maju specificku muku tak aj na hranolky su najlepsie specificke zemiaky a su to mucne zemiaky - C. Aby sme dosiahli lahke nadychane vnutro a nie solidnu slizku konzistenciu aku maju salatove A-cka.
Krok 2: Vyberieme si podlhovaste zemiaky a najednoduchsie je ich krajat na mandoline, aby sme mali rovnaku velkost. Jedny z najlepsich hranolkov robi Canadska NYF. » www.newyorkfries.com/menu.
Krok 3: Poriadne umyjeme, orajbeme, ale supku nechame.
Krok 4: Nakrajane zemiaky dame do vody odmocit (ked mame lacnu vodu, dame na 5 minut pod tekucu vodu vyplavit skrob).
Krok 5: Zlejeme a dame naspat do misky a zalejeme horucou vodou a pridame lyzicu cukru … ano cukru nie soli, dovod je, ze dosiahneme lahsie zlate hranolky a nechame vo vode 15 minut.
Krok 6: Zcedime, vysusime a odlozime do mrazaku na 15 minut este dosusit.
Krok 7: Najlepsie hranolky dosiahneme, ked ich vyprazame na masti (najlepsie na kacacej). Ked nemame, pouzijeme olej bez chuti - rastlinny.
Krok 8: Olej nahrejeme na nizsiu teplotu na 160 °C a hranolky vyprazame len do biela, na etapy.
Krok 9: Vyberieme a na mriezku a nechame odkvapkat (takto pred prazenene hranolky mozeme odlozit na dlhsie do mrazaku na neskorsie pouzitie.
Krok 10: Olej zvysime na 180 °C, hranolky vlozime naspat a doprazime – zafarbime cca 5 minut.
Krok 11: Osusime na mriezke a az teraz posolime.
Krok 12: Dobru chut, budete mat z vonku chrumkave a vo vnutry nadychane lahke hranolky a ked si k tomu dame cerstvu rybku mame super fish and chip - (ja som robil bez fritezy )
Zveřejněno 23. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí hranolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gVWZ
Moje poznámka
Domácí hranolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gVWZ
Nejnovější recepty
Arabský hummus
Přidáno před 1 hodinou
Pórkový krém
Přidáno před 7 hodinami
Penne s kuřecím masem, brokolicí a mascarpone
Přidáno před 7 hodinami
Poháry s jogurtem a chia semínky
Přidáno před 12 hodinami
Omeleta ze zbylých knedlíků
Přidáno před 13 hodinami
Krkonošské fazole
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené brambory s uzeným masem a smetanou
Jasminka4 před 23 minutami
Vaječný salát se sýrem
panilek před 36 minutami
Kynutý pletenec s tvarohem a švestkami
habis před 56 minutami
Francouzské brambory
Lucek před 57 minutami
Gnocchi zapečené se smetanou, pórkem a anglickou slaninou
Lucek před 58 minutami
Jahodové nic se špaldovým korpusem
iveta.kroul před 1 hodinou
Pórková polévka s česnekem a kroupami
Dagemar před 1 hodinou
Fofr broskvový koláč
JakubM před 2 hodinami
Otoč, oblíž, omliekuj -OREO
Pavlinakacerova před 2 hodinami
Těstoviny s kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Kupczyk před 2 hodinami
Tématické fráze:
domací hranolky,
domácí hranolky recept,
recept na domácí hranolky,
hranolky,
jak udělat domácí hranolky,
hranolky recept,
recept na hranolky,
hranolky domácí,
jak na domácí hranolky,
recept hranolky,
recept domaci hranolky,
jak zamrazit domácí hranolky,
jak zamrazit hranolky,
domaci.hranolky,
domací hranolky,
domacihranolky,
jak na hranolky,
jak se dělají domácí hranolky,
recepty na hranolky,
recepty domácí hranolky
Suroviny:
brambory typ c,
olej,
sůl,
cukr
Komentáře (33)
a Verunka ano existuju aj slovenske stranky na recepty, ale slovaci a cesi si rozumeju a rozumiet budu...tak preco by mal byt s tym nejaky problem??
Připomínka Verunky je docela mimo. Zajímavé, že se neozvala na ty jiné cizácké názvy
Recept je krásný, hranolky vyzkouším a rejpalové, ať si založí svoje recepty, kde se budou moct kuchaři registrovat asi jen přes občanku...
Jó, naše generace ještě uměla pořádně česky a bez problémů rozuměla slovensky. Byli jsme vytrénovaní skvělými slovenskými televizními inscenacemi, které se vysílaly vždy v pondělí.