Suroviny
Porce: Hóódně! :)
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 48 153 kJ / 11 509 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 274,49 g |
Tuky | 646,83 g |
Vláknina | 61,25 g |
Cholesterol | 4,68 g |
Sodík | 2,45 g |
Sůl | 6,48 g |
Sacharidy | 1 056,16 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z drátku vytvoříme "kostru" kterou obalíme fondánem a vymodelujeme crazy froga. Dopředu si také vymodelujeme brány a necháme je ztuhnout.
Krok 2: KORPUS: Žloutky vyšleháme s cukrem a vodou. Potom přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, olej, rum a ořechy. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazaných a kokosem vysypaných forem (1/3 do malé formy a 2/3 do velké formy).
Krok 3: KAKAOVÝ KRÉM: Pudink připravíme podle návodu na obalu, jen do mléka zamícháme vanilkový cukr místo moučkového. Když pudink začne houstnout, nasypeme do něj na kousky nakrájenou mléčnou čokoládu. Vychladlý pudink pak po lžících vmícháme do vyšlehaného másla se žloutky a kakaem.
Krok 4: Oba korpusy rozřízneme v půli. Pomocí máslového krému vytvoříme tzv. "hráz" (vrstvu krému po okraji korpusu), šlehačka se totiž nesmí dostat do styku s fondánem. Zbylý prostor vymažeme náplní vytvořené podle návodu na obalu Dr. Oetker, naskládáme nakrájené banány, znovu pomažeme a přiklopíme.
Krok 5: Celý dort pak pomažeme máslovým krémem a zahladíme tak nedokonalosti. Z fondánu si vyválíme cca 3 mm tlustou placku potřebných rozměrů a dort jím potáhneme. Když bude dort sestavený, vyřízneme část fondánu tam kde bude sjezdovka. doplníme prostor odřezky dortu a kakaovým krémem.
Krok 6: KRÉM Z BÍLÉ ČOKOLÁDY: Pudink připravíme podle návodu na obalu, jen do mléka zamícháme vanilkový cukr místo moučkového. Když pudink začne houstnout, nasypeme do něj na kousky nakrájenou bílou čokoládu. Vychladlý pudink pak po lžících vmícháme do vyšlehaného másla.
Krok 7: Počkáme až dort v ledničce ztuhne a sjezdovku znovu pomažeme krémem z bílé čokolády a posypeme kokosem. Nakonec přiděláme crazy froga a brány.
Zveřejněno 2. 9. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort CRAZY FROG na lyžích
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kVkv
Moje poznámka
Dort CRAZY FROG na lyžích
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kVkv
Nejnovější recepty
Korejský salát z okurek
Přidáno před 14 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 21 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Zapečené barbecue fazole
Přidáno 16. 7. 2025 17:22:43
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno 16. 7. 2025 17:18:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rýžový nákyp
Tereziena před 1 hodinou
Slaný cuketový koláč
Markeeta před 2 hodinami
Pečená uzená makrela s cibulí a koprovými brambory
TutenOnen před 7 hodinami
Kuskusový salát - tabbouleh
Simona Maskova před 10 hodinami
Brynzová omáčka s brokolicí
Tonja před 10 hodinami
Bublanina s jogurtem
Lucie.. před 10 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
jana.subi před 11 hodinami
Křehký mřížkový koláč
Kristinaaa před 11 hodinami
Cuketové halušky
Saratice před 12 hodinami
Obyčejná hrnková buchta s banány a malinami
Sian5 před 13 hodinami
Tématické fráze:
dort jako lyže,
dort sjezdovka,
dorty crayzi,
crayzi,
crejzi frog,
autor crejzi frog,
dort jako sjezdovky,
crazy cookies nejlepší dorty,
dort s dratky,
dort jako sjezdovka,
forma na crazy dort,
crazy dort formy,
dorty jako sjezdovka,
sjezdovka jako dort,
crayzy frog,
craizi dorti,
frazi frog,
grazy frog,
crejzi dort,
creyzy dort
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
cukr třtinový,
mouka polohrubá,
voda,
olej,
prášek do pečiva,
ořechy mleté,
rum,
máslo,
mléko,
vejce,
pudink čokoládový,
cukr vanilkový,
čokoláda mléčná,
kakao,
máslo,
pudink vanilkový,
cukr vanilkový,
mléko,
čokoláda bílá,
mléko,
náplň čokoládová dr. oetker,
banán,
potahovaci hmota smartflex velvet,
potravinářské barvivo,
kokos
Komentáře (3)