Dort CRAZY FROG na lyžích

Bartlice Kuchařka: Bartlice

Doba přípravy: Záleží na šikovnosti :) Hóódně! :) Dorty 2 názory

Suroviny

KORPUS:
12 vajec
3/4 hrnku cukru krupice
3/4 hrnku třtinového cukru
3/2 hrnku polohrubé mouky
6 lžic horké vody
6 lžic oleje
3/2 prášku do pečiva
6 lžic mletých ořechů
6 lžic rumu
KAKAOVÝ KRÉM:
1 kostka (250 g) másla
800 ml mléka
2 vejce (žloutky)
2 čokoládové pudinky
2 vanilkové cukry
2 tabulky mléčné čokolády
4 lžíce kakaa
KRÉM Z BÍLÉ ČOKOLÁDY:
0,5 kostky (125 g) másla
1 vanilkový pudink
1 vanilkový cukr
500 ml mléka
1 bílá čokoláda
NÁPLŇ:
400 ml mléka
2 čokoládové náplně Dr. Oetker
cca 6 banánů
OSTATNÍ:
potahovací hmota Smartflex Velvet
potravinářská barviva
drátky určené do potravinářství
kokos
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Z drátku vytvoříme "kostru" kterou obalíme fondánem a vymodelujeme crazy froga. Dopředu si také vymodelujeme brány a necháme je ztuhnout.

  2. KORPUS: Žloutky vyšleháme s cukrem a vodou. Potom přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, olej, rum a ořechy. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazaných a kokosem vysypaných forem (1/3 do malé formy a 2/3 do velké formy).

  3. KAKAOVÝ KRÉM: Pudink připravíme podle návodu na obalu, jen do mléka zamícháme vanilkový cukr místo moučkového. Když pudink začne houstnout, nasypeme do něj na kousky nakrájenou mléčnou čokoládu. Vychladlý pudink pak po lžících vmícháme do vyšlehaného másla se žloutky a kakaem.

  4. Oba korpusy rozřízneme v půli. Pomocí máslového krému vytvoříme tzv. "hráz" (vrstvu krému po okraji korpusu), šlehačka se totiž nesmí dostat do styku s fondánem. Zbylý prostor vymažeme náplní vytvořené podle návodu na obalu Dr. Oetker, naskládáme nakrájené banány, znovu pomažeme a přiklopíme.

  5. Celý dort pak pomažeme máslovým krémem a zahladíme tak nedokonalosti. Z fondánu si vyválíme cca 3 mm tlustou placku potřebných rozměrů a dort jím potáhneme. Když bude dort sestavený, vyřízneme část fondánu tam kde bude sjezdovka. doplníme prostor odřezky dortu a kakaovým krémem.

  6. KRÉM Z BÍLÉ ČOKOLÁDY: Pudink připravíme podle návodu na obalu, jen do mléka zamícháme vanilkový cukr místo moučkového. Když pudink začne houstnout, nasypeme do něj na kousky nakrájenou bílou čokoládu. Vychladlý pudink pak po lžících vmícháme do vyšlehaného másla.

  7. Počkáme až dort v ledničce ztuhne a sjezdovku znovu pomažeme krémem z bílé čokolády a posypeme kokosem. Nakonec přiděláme crazy froga a brány.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Dort CRAZY FROG na lyžích

Tématické fráze: dort jako lyže dort sjezdovka dorty crayzi crayzi crejzi frog autor crejzi frog dort jako sjezdovky crazy cookies nejlepší dorty dort s dratky dort jako sjezdovka forma na crazy dort crazy dort formy dorty jako sjezdovka sjezdovka jako dort crayzy frog craizi dorti frazi frog grazy frog crejzi dort creyzy dort