Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduché vepřo-knedlo-zelo

Šťavnaté a dozlatova upečené masíčko, doplněné dušeným zelím a bramborovým knedlíkem – česká klasika, která se hodí k nedělnímu obědu, ale i pro slavnostní příležitosti. Příprava je časově náročnější, ale věřte, že ze stolu pak budete uklízet jen prázdné talíře.

Hodnocení receptu je 4,5 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MoniqueLaMutti MoniqueLaMutti

Středně náročný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 100 min

130 min (30 min příprava + 100 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 055 kJ /
1 447 kcal
Bílkoviny215,52 g
Tuky35,67 g
Vláknina27,20 g
Cholesterol 432 mg
Sodík 2,04 g
Sůl4,90 g
Sacharidy57,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pekáč vymažeme olejem. Troubu necháme předehřát na 180 °C. Krok 2: Tři cibule oloupeme a umyjeme. Nakrájíme je najemno a rovnoměrně rozprostřeme na dno pekáče. Krok 3: Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Osolíme, opepříme a naskládáme na cibuli. Krok 4: Zasypeme mletou paprikou a lehce zastříkneme sójovou omáčkou. Vše podlijeme vodou tak, aby bylo maso ponořené. Krok 5: Pekáč přikryjeme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 60–90 minut nebo dokud se maso jemně nerozpadá. Zhruba každých 20 minut maso zkontrolujeme a podle potřeby podlijeme. Asi 15 minut před koncem pečení zvýšíme teplotu na 200 °C, maso odkryjeme a dopečeme dozlatova. Krok 6: Zelí lehce vymačkáme a pokud je potřeba, překrájíme ho na menší kousky. Dáme ho do hrnce a posypeme kmínem. Lehce osolíme, podlijeme trochou vody, přikryjeme poklicí a dusíme do poloměkka asi 20 minut. Krok 7: Poté ho zaprášíme hladkou moukou a povaříme ještě alespoň 15 minut. Krok 8: Zbylou cibuli oloupeme, umyjeme a nakrájíme najemno. V pánvi rozehřejeme olej a cibuli na něm orestujeme dosklovita. Poté ji zasypeme trochou cukru, necháme zkaramelizovat a vmícháme do zelí. Krok 9: Pečené maso podáváme s dušeným zelím a bramborovým knedlíkem.

TIP: Jak připravit domácí bramborové knedlíky

Zveřejněno 25. 11. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Jednoduché vepřo-knedlo-zelo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RjqE

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Jednoduché vepřo-knedlo-zelo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RjqE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Mnaaaaaaaaaaaam ♥️

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Velmi jednoduché a výborné, šup,šup a je hotovo, mňam.

Asi to nemusí být špatné, ale určitě bych to nenazýval vepřo-knedlo-zelo.

Sandra: muzete mi prosim rict, jestli je to opravdu tak, ze to maso musi byt na Tom plechu ponorene ve vode? jak se to pak ma opect? nebude se to tak spis varit??? bude to me prvni vepro-knedlo-zelo, proto se ptam :-):-K

Moc pěkně ., skusila a moc dobre :-)

Terča: Teri určitě je to mnohem lepší, problém je v tom že já čerstvé zelí opravdu vůbec nemám ráda :-8

MoniqueLaMutti: muzete mi prosim rict, jestli je to opravdu tak, ze to maso musi byt na Tom plechu ponorene ve vode? jak se to pak ma opect? nebude se to tak spis varit??? bude to me prvni vepro-knedlo-zelo, proto se ptam :-):-K

Pajato: Tak to vepřové prostě normálně upečte! Bez sójovky a papriky. Prostě ho dejte do pekáčku, osolte, okmínujte, podlijte vodou a pečte!

Jessie: škoda že nevíte jak se zaregistrovat, abychom se mohli podívat na vaše výtvory :-D

Jessie: ne každý umí jídlo naaranžovat jako šéfkuchař
autora urazit nechci mi se fotky libí naaranžované hezky

Lepší by bylo udělat zelí z hlávky zelí. Zelí ze sklenice není dobré. ;-(

Vyzkoušel jsem je to výborné :-)))

DoBrý ReCePt...!!;-)

Jessie: Tady nejsme u Polrajcha abys nekoho mohla shazovat. Bez komentovat nekam jinam...:-S

Je to o jídle ne o focení. Někdo ji pravděpodobně spletl stránku, nebo už neví koho prudit.

V životě bych nezveřejnila něco tak nevkusně vypadajícího, jako Váš pokrm + jídlo se NIKDY nefotí z tak vysokého nadhledu, jinak to vždy na fotografii vypadá hrozně.

Tématické fráze:
vepro knedlo zelo recept, vepřo knedlo zelo, knedlo zelo vepřo, knedlo zelo vepřo recept, knedlo vepřo zelo recepty, knedlo vepro zelo, recept knedlo zelo vepřo, knedlo vepřové zelo, recept na vepřo knedlo zelo, knedlo vepřo zelo recept, recept vepřo knedlo zelo, vepřo knedlo zelo s krkovičky, knedlo zelo, knedlo vepro, knedlo zelo vepřo recepty, top recepty vepřo knedlo zelo, veprove knedlo zelo, recept na knedlo vepřo zelo, knedlo zelo recept, vepřo knedlo

Suroviny:
plec vepřová, cibule, zelí sterilované, mouka hladká, kmín celý, cukr krystal, paprika sušená sladká, omáčka sojová, olej, voda, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu