Kančí řízky
Kančí řízky jsou netradiční delikatesou, která spojuje chuťově výrazné maso z divočáka s křupavým trojobalem. Oproti klasickému vepřovému mají řízky z kančího masa výraznější, lehce nasládlou chuť a při správné úpravě zůstávají krásně šťavnaté.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 612 kJ / 385 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,00 g |
Tuky | 23,02 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 309 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 14,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nastrouháme na jemném struhadle nebo ji rozmixujeme a smícháme s rozšlehanými a osolenými vejci.
Krok 2: Naklepané a osolené plátky masa obalíme v mouce, vejci s cibulí a strouhance.
Krok 3: Vkládáme do rozpáleného oleje a pomalu smažíme.
Zveřejněno 17. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kančí řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZ7D
Moje poznámka
Kančí řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZ7D
Nejnovější recepty
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 27 minutami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 1 hodinou
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 4 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 5 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 13 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Fitulka před 1 hodinou
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 1 hodinou
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 1 hodinou
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 2 hodinami
Sýrová roláda
Fitulka před 2 hodinami
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 2 hodinami
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 4 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 4 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 12 hodinami
Tématické fráze:
řízky z divočáka,
kančí řízek,
rizky z kanci kyty,
kančí kýta recepty řízek,
kančí řízečky,
řízek z divočáka,
kančí kýta řízky,
smažené řízky z divočáka,
kančí kotleta,
řízek z kančí kýty,
kančí kotlety,
kanci kotleta recept,
rizky z divocaka recept,
řízky z kančího masa,
recepty z kančího masa,
kančí recepty,
řízek z divočáka recepty,
jak připravit kančí maso,
kančí maso recepty,
kančí kýta řízek
Suroviny:
kýta kančí,
vejce,
cibule,
strouhanka,
mouka hladká,
olej
Komentáře (18)
janatka:
Jitka: "kanec a divočák"
To, že někde na jídelníčku měli kančí maso, ještě neznamená že bylo z divočáka a že nepodávali maso ze samce vepře domácího. Hospodský sice mlžil, ale nelhal...