Kančí řízky
Kančí řízky jsou netradiční delikatesou, která spojuje chuťově výrazné maso z divočáka s křupavým trojobalem. Oproti klasickému vepřovému mají řízky z kančího masa výraznější, lehce nasládlou chuť a při správné úpravě zůstávají krásně šťavnaté.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 612 kJ / 385 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,00 g |
Tuky | 23,02 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 309 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 14,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nastrouháme na jemném struhadle nebo ji rozmixujeme a smícháme s rozšlehanými a osolenými vejci.
Krok 2: Naklepané a osolené plátky masa obalíme v mouce, vejci s cibulí a strouhance.
Krok 3: Vkládáme do rozpáleného oleje a pomalu smažíme.
Zveřejněno 17. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kančí řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZ7D
Moje poznámka
Kančí řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZ7D
Nejnovější recepty
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 2 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 3 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 11 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 11 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 23 minutami
Sýrová roláda
Fitulka před 24 minutami
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 26 minutami
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 2 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 2 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 9 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 12 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 12 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 12 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 13 hodinami
Tématické fráze:
řízky z divočáka,
kančí řízek,
rizky z kanci kyty,
kančí kýta recepty řízek,
kančí řízečky,
řízek z divočáka,
kančí kýta řízky,
smažené řízky z divočáka,
kančí kotleta,
řízek z kančí kýty,
kančí kotlety,
kanci kotleta recept,
rizky z divocaka recept,
řízky z kančího masa,
recepty z kančího masa,
kančí recepty,
řízek z divočáka recepty,
jak připravit kančí maso,
kančí maso recepty,
kančí kýta řízek
Suroviny:
kýta kančí,
vejce,
cibule,
strouhanka,
mouka hladká,
olej
Komentáře (18)
janatka:
Jitka: "kanec a divočák"
To, že někde na jídelníčku měli kančí maso, ještě neznamená že bylo z divočáka a že nepodávali maso ze samce vepře domácího. Hospodský sice mlžil, ale nelhal...