Suroviny pro 5 porcí
Množství pro menší remosku o průměru mísy 22 cm.
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 644 kJ / 871 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,07 g |
| Tuky | 79,70 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 826 mg |
| Sodík | 1,10 g |
| Sůl | 2,63 g |
| Sacharidy | 8,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očistěný, rozebraný květák vhodíme do vařící osolené vody a chvíli povaříme, ale ne moc do měkka. Květák vyjmeme a necháme trochu zchladnout.
Krok 2: Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, vyškvaříme ji, přidáme zhruba lžíci sádla nebo oleje a drobně nakrájenou cibulku, kterou orestujeme pouze do sklovita. Odstavíme.
Krok 3: Květák buď na hrubém slzičkovém struhadle nastrouháme nebo nožem nadrobno nasekáme. Přidáme sůl, čerstvě mletý pepř, slaninu s cibulkou, celá vejce, strouhanku a vše smícháme.
Krok 4: Pečicí mísu remosky vyložíme papírem na pečení zhruba do 2/3 výšky. Vystřižené kolečko papíru nejdříve zmuchláme do koule a pak teprve rozložíme, bude lépe držet tvar (místo papíru ale můžeme mísu vymazat sádlem, obzvlášť, pokud máme s teflonovým povrchem).
Krok 5: Do mísy rozprostřeme květákovou směs, nádobu přiklopíme vrchním dílem, zapneme a pečeme zhruba 30-40 minut. Čas je pouze orientační.
Krok 6: Pokud by se zdálo, že se začíná povrch připalovat, tak ho překryjeme kolečkem alobalu.
Krok 7: Podáváme s vařeným bramborem a jablečným kompotem nebo lehce nasládlým mrkvovým salátem.
Zveřejněno 24. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Selský zapečený květákový mozeček (z remosky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w86g
Moje poznámka
Selský zapečený květákový mozeček (z remosky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w86g
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 16 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 17 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová omáčka
Tamarilka před 54 minutami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 1 hodinou
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 1 hodinou
Domácí vánočka
Zuzu10 před 1 hodinou
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 2 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 2 hodinami
Mila kuličky
Marule před 2 hodinami
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 3 hodinami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 4 hodinami
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 22 hodinami
Tématické fráze:
zapeceny květakovy mozecek,
zapečený květák v remosce,
květákový mozeček zapečený,
květák v remosce,
květák na mozeček zapékaný,
květákový mozeček,
zapečený květák recept,
recepty z remosky,
zapékané květákový mozeček,
recepty z do remosky,
recepty v remosce,
zapečený květák s vejce v remosce,
zapečený květákový mozeček recept,
květákový mozeček to zapekany,
pečený květákovi mozecek,
kuska rice,
zapeceny mozecek,
mozeček květakovy,
zapékaný květák v remosce,
remoska recepty
Suroviny:
květák,
sůl,
pepř mletý,
slanina uzená,
sádlo,
cibule,
vejce,
strouhanka
Komentáře (13)