Květák v těstíčku
Recept na smažený květák obalený v těstíčku nebo v trojobalu je znám už po celé generace a přesto se stále těší velké oblibě. Dozlatova osmažené růžičky květáku chutnají nejlépe, podáváme-li je s vařeným bramborem a domácí tatarkou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 089 kJ / 499 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,71 g |
Tuky | 19,22 g |
Vláknina | 2,30 g |
Cholesterol | 530 mg |
Sodík | 291 mg |
Sůl | 0,62 g |
Sacharidy | 49,70 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květák v těstíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W89J
Moje poznámka
Květák v těstíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W89J
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 2 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 3 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 17 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 3. 5. 2025 06:00
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pavučinkový makový závin.
Veronika.Hrozna před 9 minutami
Tilápie na rozmarýnu s česnekem
Hanka99 před 20 minutami
Tvarohová pomazánka s pažitkou
Sarka771 před 1 hodinou
Valašské frgály
bodie před 11 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 13 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 13 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 14 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 14 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 15 hodinami
Tématické fráze:
květák v těstíčku,
smažený květák v těstíčku,
těstíčko na obalování květáku,
květák recepty,
testicko na květák,
obalovany kvetak v testicku,
těstíčko na smažení,
recepty květák,
těstíčko na obalení květáku,
těstičko,
recept květák v těstíčku,
recepty z květáku,
horky kvetak,
nejlepší recepty z květáku,
květák recept,
kvetak v testicku recept,
recept květák,
květák,
hořký květák po uvaření,
aby květák nenadýmal
Suroviny:
květák,
vejce,
mléko,
mouka hladká,
sýr nastrouhaný,
petrželka sušená,
sůl
Komentáře (25)
Květák z horkovzdušné fritézy
Recept ještě nebyl hodnocen 4,1http://www.czporadna.cz/13379/proc-je-kvetak-horky
Vždy vařit bez pokličky, aby nenadýmal.
Proto nikdy nekupovat květák se sebemenšími nahnědlými skvrnami, jen čistě bílý
volantka:
Hořký květák? Zatím jsem něco takového nepotkal...
Ani se vám nedivím, 2 lžíce mouky je dost málo na 2dl mléka a 2 vejce.Chce to přidat mouku a pak vám těstíčko stékat nebude.