Suroviny pro 30
30
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 34 028 kJ / 8 133 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 201,50 g |
| Tuky | 258,10 g |
| Vláknina | 59,80 g |
| Cholesterol | 540 mg |
| Sodík | 1,92 g |
| Sůl | 4,50 g |
| Sacharidy | 1 221,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mléko ohřejte na teplotu 37°C. Do velké mísy nalijte malé množství mléka a rozpusťte v něm droždí. Přilijte zbytek mléka a přidejte kousek másla, cukr, sůl, kardamom a většinu mouky.
Krok 2: Dřevěnou vařečkou za 6-7 minut důkladně vypracujte hladké a pružné těsto. Těsto zakryjte víkem nebo čistou utěrkou a nechte je asi 30 minut kynout, dokud nezíská dvojnásobný objem.
Krok 3: Těsto smáčkněte, vložte na pomoučněný vál a krátce propracujte. Připravte si náplň, smíchejte všechny suroviny. Těsto rozdělte na 2 díly, z nichž vyválíte 2 obdélníky. Oba obdélníky potřete náplní.
Krok 4: Těsto přeložte na dlouhé straně na půl a vyřízněte z něj 2 cm široké proužky. Jednotlivé proužky stočte podélně do spirály a smotejte do volného uzlu.
Krok 5: Hotové uzly položte na plech vyložený pečícím papírem. Zakryjte je utěrkou a nechte je 40 minut kynout. Mezitím předehřejte troubu na 250°C.
Krok 6: Opatrně zmáčkněte jeden uzel. Pokud se po zmáčknutí těsto opět vrátí do původního tvaru, je proces kynutí dokončený. Uzel potřete rozšlehaným vejcem a posypejte krystalovým cukrem.
Krok 7: Pečte je 5-10 minut uprostřed trouby. Po upečení položte uzly na mřížku, zakryjte je utěrkou a nechte vychladnout.
Zveřejněno 24. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marcipánovo skořicové uzly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jj4P
Moje poznámka
Marcipánovo skořicové uzly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jj4P
Nejnovější recepty
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 16 hodinami
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 16 hodinami
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 18 hodinami
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 19 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 20 hodinami
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z dýně hokaido
Monika146 před 42 minutami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Jitkazmecka před 5 hodinami
Vepřové karé na špeku dušené v papiňáku
misula29 před 6 hodinami
Kuře pečené s brambory ve vývaru
Kajkajak před 10 hodinami
Rychlá celerová polévka
MoniTom před 11 hodinami
Polévka z uzeného masa
Kajkajak před 12 hodinami
Katův šleh a bramboráčky
scorpioon01 před 12 hodinami
Výborné lasagne
1.Ditouche před 13 hodinami
Rychlá thajská kari polévka s krevetami
blazeklubos57 před 13 hodinami
Tématické fráze:
skořicový uzel,
skořicové uzly,
skořicové uzle,
recept na skořicové uzly,
hruška lada recepty sušenky skořicové,
skořicový uzel recept,
skoricovyuzel,
skoricovyuzel,
skořicové uzly recept,
jak upéct kynuté skořicové šneky-videorecept,
skořicové uzel,
jak upéct uzel,
skořicové spirály,
skořicoví uzle,
skořicový uzle,
skoricovy uzly,
14 dl mouky,
skořicoý uzel,
láďa hruška uzly,
jak upéct skořicový uzel
Suroviny:
mléko,
droždí,
máslo,
cukr krupice,
sůl,
kardamom,
mouka hladká,
máslo,
marcipán,
skořice mletá,
vejce,
cukr krystal
Komentáře (5)
A taky prosím rozepiš suroviny na náplň, v receptu máš všechny suroviny pohromadě, takže není jasné, co do těsta a co do náplně.
Děkuji