Suroviny pro 30
30
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 34 028 kJ / 8 133 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 201,50 g |
| Tuky | 258,10 g |
| Vláknina | 59,80 g |
| Cholesterol | 540 mg |
| Sodík | 1,92 g |
| Sůl | 4,50 g |
| Sacharidy | 1 221,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mléko ohřejte na teplotu 37°C. Do velké mísy nalijte malé množství mléka a rozpusťte v něm droždí. Přilijte zbytek mléka a přidejte kousek másla, cukr, sůl, kardamom a většinu mouky.
Krok 2: Dřevěnou vařečkou za 6-7 minut důkladně vypracujte hladké a pružné těsto. Těsto zakryjte víkem nebo čistou utěrkou a nechte je asi 30 minut kynout, dokud nezíská dvojnásobný objem.
Krok 3: Těsto smáčkněte, vložte na pomoučněný vál a krátce propracujte. Připravte si náplň, smíchejte všechny suroviny. Těsto rozdělte na 2 díly, z nichž vyválíte 2 obdélníky. Oba obdélníky potřete náplní.
Krok 4: Těsto přeložte na dlouhé straně na půl a vyřízněte z něj 2 cm široké proužky. Jednotlivé proužky stočte podélně do spirály a smotejte do volného uzlu.
Krok 5: Hotové uzly položte na plech vyložený pečícím papírem. Zakryjte je utěrkou a nechte je 40 minut kynout. Mezitím předehřejte troubu na 250°C.
Krok 6: Opatrně zmáčkněte jeden uzel. Pokud se po zmáčknutí těsto opět vrátí do původního tvaru, je proces kynutí dokončený. Uzel potřete rozšlehaným vejcem a posypejte krystalovým cukrem.
Krok 7: Pečte je 5-10 minut uprostřed trouby. Po upečení položte uzly na mřížku, zakryjte je utěrkou a nechte vychladnout.
Zveřejněno 24. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marcipánovo skořicové uzly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jj4P
Moje poznámka
Marcipánovo skořicové uzly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jj4P
Nejnovější recepty
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 15 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 16 hodinami
Vánoční košíčky
Přidáno před 17 hodinami
Ihned vláčné kokosky
Přidáno před 19 hodinami
Domácí čokoláda
Přidáno před 20 hodinami
Křehké krajkové rohlíčky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karlovarský knedlík
HavranPB před 7 hodinami
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 8 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 10 hodinami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 10 hodinami
Pudinkový likér
Merylas před 11 hodinami
Mandlové rohlíčky (výborné)
shabby před 11 hodinami
Segedínský guláš
LucieDos před 11 hodinami
Houbový guláš s klobásou
Sahula před 12 hodinami
Naložená vepřová kotleta
simonadoly před 13 hodinami
Barevná kuřecí čína
lenka.s.r před 13 hodinami
Tématické fráze:
skořicový uzel,
skořicové uzly,
skořicové uzle,
recept na skořicové uzly,
hruška lada recepty sušenky skořicové,
skořicový uzel recept,
skoricovyuzel,
skoricovyuzel,
skořicové uzly recept,
jak upéct kynuté skořicové šneky-videorecept,
skořicové uzel,
jak upéct uzel,
skořicové spirály,
skořicoví uzle,
skořicový uzle,
skoricovy uzly,
14 dl mouky,
skořicoý uzel,
láďa hruška uzly,
jak upéct skořicový uzel
Suroviny:
mléko,
droždí,
máslo,
cukr krupice,
sůl,
kardamom,
mouka hladká,
máslo,
marcipán,
skořice mletá,
vejce,
cukr krystal
Komentáře (5)
A taky prosím rozepiš suroviny na náplň, v receptu máš všechny suroviny pohromadě, takže není jasné, co do těsta a co do náplně.
Děkuji