Marcipánovo skořicové uzly

SKADINKA Kuchařka: SKADINKA

Doba přípravy: 2 hodiny 30 porcí Moučníky , Kynuté 4 názory

Suroviny

5 dcl mléka
1 droždí
150 g másla o pokojové teplotě
dcl krupicového cukru
1/2 lžičky soli
2 lžičky mletého kardamonu
14 dcl hladké mouky
Náplň:
50 g másla o pokojové teplotě
250 g marcipánu
2 lžíce mleté skořice
Na Ozdobu:
vejce
cukr krystal
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Mléko ohřejte na teplotu 37°C. Do velké mísy nalijte malé množství mléka a rozpusťte v něm droždí. Přilijte zbytek mléka a přidejte kousek másla, cukr, sůl, kardamom a většinu mouky.

  2. Dřevěnou vařečkou za 6-7 minut důkladně vypracujte hladké a pružné těsto. Těsto zakryjte víkem nebo čistou utěrkou a nechte je asi 30 minut kynout, dokud nezíská dvojnásobný objem.

  3. Těsto smáčkněte, vložte na pomoučněný vál a krátce propracujte. Připravte si náplň, smíchejte všechny suroviny. Těsto rozdělte na 2 díly, z nichž vyválíte 2 obdélníky. Oba obdélníky potřete náplní.

  4. Těsto přeložte na dlouhé straně na půl a vyřízněte z něj 2 cm široké proužky. Jednotlivé proužky stočte podélně do spirály a smotejte do volného uzlu.

  5. Hotové uzly položte na plech vyložený pečícím papírem. Zakryjte je utěrkou a nechte je 40 minut kynout. Mezitím předehřejte troubu na 250°C.

  6. Opatrně zmáčkněte jeden uzel. Pokud se po zmáčknutí těsto opět vrátí do původního tvaru, je proces kynutí dokončený. Uzel potřete rozšlehaným vejcem a posypejte krystalovým cukrem.

  7. Pečte je 5-10 minut uprostřed trouby. Po upečení položte uzly na mřížku, zakryjte je utěrkou a nechte vychladnout.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Marcipánovo skořicové uzly

  • SKADINKA SKADINKA(autor receptu)

    mleko ani moc horke ani studene prostě tak akorád :)

    Odpovědět

  • sunny.sofi sunny.sofi

    Dětem jsem dělala koupel ve vaničce 37 stupňů - zkoušela jsem loktem. To mléko - nevím, jak vyzkouším:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • SKADINKA SKADINKA(autor receptu)

    no do odměrky si ho dám :-). ale stejně jsem ho tam dala o trochu víc protože se mě těsto zdalo take řidší :-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Není mi jasné, kolik do těsta přijde mouky /14 dl/ ?
    A taky prosím rozepiš suroviny na náplň, v receptu máš všechny suroviny pohromadě, takže není jasné, co do těsta a co do náplně.
    Děkuji:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: skořicový uzel skořicové uzly skořicové uzle recept na skořicové uzly hruška lada recepty sušenky skořicové skořicový uzel recept skoricovyuzel skoricovyuzel skořicové uzly recept jak upéct kynuté skořicové šneky-videorecept skořicové uzel jak upéct uzel skořicové spirály skořicoví uzle skořicový uzle skoricovy uzly 14 dl mouky skořicoý uzel láďa hruška uzly jak upéct skořicový uzel